5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa Lisesi finalde

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve Elazığ’da yapılan bölge yarışmasında Şanlıurfa Fen Lisesi finale çıktı.

Şanlıurfa Fen Lisesi, 2008 yılı TÜBİTAK seçmelerinde Elazığ'daki 43 finalist proje arasından 5. olarak Ankara'daki yarışmaya Biyoloji dalındaki projeleriyle katılmaya hak kazandı. Fen Lisesi'nin artan petrol yakıtlarındaki ağır metallerin bitkinin fotosentez yapan yapraklarındaki oranları projesi olarak belirlendi. Söz konusu projenin okulun Biyoloji Uzman Öğretmeni Cemal Yavuz danışmanlığında öğrenciler Duygu Kutlu, Esat Karadağ tarafından hazırlandığı kaydedildi.

Elazığ'daki ödül töreninde danışman öğretmen 500 YTL, öğrenciler ise 1'er çeyrek altın ve 250 YTL ile ödüllendirildi. 23-26 Mayıs 2008'de Ankara'da yapılacak olan final yarışmasında, Fen Lisesi'nin Şanlıurfa'yı temsil edeceği bildirildi.

Şanlıurfa Fen Lisesi Okul Müdürü Nihat Gürkan, öğrencilerinin son 1 yıl içinde bu ve bunun benzeri başarılara imza atmalarının Şanlıurfa Fen Lisesi adına gurur verici olduğunu ve okulun yeni olmasına rağmen başarılara doymadığını söyledi.

Gürkan, bu tip başarıların okulun daha ilk mürüvvetleri olduğunu, ayrıca bu başarıda emeği geçen başta danışman Uzman Öğretmen Cemal Yavuz olmak üzere yardımda bulunan Harran Üniversitesi Merkez Laboratuarı yöneticilerine, çalışanlarına, çalışkan öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ettiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 12:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa ismail kurt IP: 88.226.209.xxx Tarih : 24.04.2008 20:37:46

"TEBRİKLER. Şanlıurfanın şanına yakışır yeni bilimsel başarılar elde etmeniz temennisiyle...