5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa okumaya devam ediyor

Şanlıurfa Okuyor projesi kapsamında Belediye İlköğretim Okulunda "Çok Amaçlı Okuma Salonu ve Kütüphane" düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Temel Büyükbudak, Halil Ömer Coşkun, Bekir Özel ve Mustafa Hakkı Erken, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Sarmış ve Remzi Eleştir, Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Emin Akgün ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde Ana Sınıfı öğrencilerinden Kadir Yılmaz "Kitaplarım" adlı şiiri okudu. Daha sonra Anaokulu öğrencilerinin tarafından "Kitapların Kanatlarında" adlı iki kişilik skeç oyunu sahnelendi.

Oyun katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Törende öğrenciler tarafından şiirler ve oratoryu gösterisi yapıldı. Okul Müdürü Hakan Keşküş, amaçlarının yavrularımızı, genç fidanlarını geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu, bunun da yolunun kitap okumaktan geçtiğini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise konuşmasında, "Şanlıurfa Okuyor kampanyamız çeşitli etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda bugün Belediye İlköğretim Okulumuz kütüphanesinin açılışını bize yaptıracaklar. Ben kervana katılan herkesi tebrik ediyorum. Özellikle annelerin çocukların okuması ile ilgili biraz daha dikkat ortaya koyması bizim için çok önemli. Çünkü çocuklarımızın doğru bir geleceğe sahip olmaları kitaplarla daha sık daha barışık olmaları ile mümkün. O yüzden okumalarına yardımcı olacak imkanları onlar için hazırlarsak çok yerinde olur. Ben buraya gelen annelere çok teşekkür ediyorum. Bu onların ilgisinden mütevellit bir durum. Hem okulla olan ilişkimizi böyle sıcak ve canlı tutarsak mutlaka kazanan çocuklarımız olacak. Bu programı hazırlayan değerli öğretmenlerimizi, okul müdürümüzü, görevli öğrencilerimizi hepiniz adına kutluyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 23:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?