5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa Okuyor kampanyası sürüyor

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Şanlıurfa Okuyor" kampanyası kapsamında TOKİ Lisesi ve SHÇEK Yurdu'nda çeşitli etkinlikler yapıldı. TOKİ Lisesi tarafından oluşturulan ve üç gün boyunca açık kalacak olan okuma çadırının açılışını Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, TOKİ Lisesi öğrencilerine yaptırdı.

Törenlere Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Proje Koordinatörü Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. TOKİ'deki törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, "Şanlıurfa'da okumayı özellikle önemsetip okumayı öne çıkaran etkinliklerimiz, sayın Valimizin talimatlarıyla devam ediyor. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın eşlerinin himayesinde başlatılan bir kampanyadır. Şanlıurfa ayağını en iyi şekilde idrak etmenin gayreti içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çocuklara, gençlere, yetişkinlere söylediğimiz bir şey var; Dünyamızda kitaplara birazcık da olsa yer ayıralım. Dünyamızı kitaplarla dolduralım. En yakın arkadaşımız, dostumuz kitaplar olsun. Eğer okumayı alışkanlıklarımızın arasına koymayıp, hayatımızın bir parçası haline getirmezsek, günde asgari yarım saat kitap okuma alışkanlığımız olmazsa, oluşmazsa bir çok tarafımız eksik olur. Toplum da bunun sıkıntılarını yaşıyor ve yaşamaktadır. Hayatta, özellikle derslerinizde başarılı olabilmeniz okuma ile çok yakından ilgilidir. Okumanın böylesine dolaylı bütün iş ve çalışmalarımıza katkısı olduğu kesindir. Bir roman okursunuz, binlerce insanla tanışırsınız.

Binlerce kilometre seyahat etme imkânınız olur. Onca mekanı o vasıta ile gezme imkanı bulursunuz. Dolayısıyla hayat tecrübeniz artar. Günümüzün en büyük hastalığı anlaşılmamak, anlamakta güçlük çekmek. Okuma bunun panzehiridir. Anlama yeteneğimizde bir sorun varsa bunun en büyük çaresi okumaktır. Ekmek, su ve hatta teneffüs ettiğimiz hava kadar okumayı önemli bir ihtiyaç olarak görün. O takdirde yaptığınız işi haz duyarak, severek yapma imkanınız olur. TOKİ Lisemiz çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu fikri oluşturup, bu noktaya getiren arkadaşlarımı ve okul müdürümüzü kutluyorum. Biz istiyoruz ki bu tür şeylerle bir arada olalım. Yani her günümüz eğlence olmasın. Önemli işlere de artık zamanımız olsun bunlarla da iç içe yaşayalım diyoruz" dedi.
Geçtiğimiz günlerde otobüsleri durdurup, yolculara kitap hediye ettiklerini kaydeden Şahin, "Gümrük Hanı'nda oyun oynayan insanlarla bir araya geldik. Onlara kitap hediye ettik. Hatta oyunu bırakıp kitap okumaya başlayanlar oldu. Bunları önemsiyoruz. Yani hayatta muvaffak olmanızı, başarılı olmanızı, her şeyin sebebini okumaya bağlıyorum. O yüzden bu faaliyetin mutlaka içinde olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa'daki etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Gelen misafirlere broşür ve kitap hediye edildi. Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sarmış, Akabe TOKİ Lisesinin kurmuş olduğu çadırı ziyaret ederek bu kampanyanın "Şanlıurfa Okuyor" ayağı için çok önemli bir hamle olduğunu belirterek bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. Kampanyaya öğrencilerden Fatma Kaplan'ın sözü "Bir kitap okudum hayatım değişti, bin kitap okuyup hayatları değiştireceğim" güne damgasını vurdu. Okul müdürü Yakup Ergenlik; "Okuma insan hayatı için çok önemlidir. Hedefimize ulaşmamız için çalışmalarımızı arttıracağız. Bir kişi bu proje vesilesi ile düzenli okumaya başlarsa bile hedefimize ulaşmışız demektir. Birler ittifak ederek binlere ulaşacaktır. Bizlerde bu cesareti oluşturmaya vesile olan sayın milli eğitim müdürümüze, Velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Ergenlik, okuma çadırının üç gün süreyle hizmet vereceğini belirterek TOKİ halkını çadıra davet etti. Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise gençlerden günde yarım saat kitap okuma sözü aldı. Şahin ve beraberindekiler daha sonra SHÇK Yetiştirme Yurdu'na geçti. Burada yaptığı konuşmada Şahin, şunları söyledi:
"Şanlıurfa Okuyor kampanyamız çocuklarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize okumayı, kitabı ve kütüphaneyi alışkanlık haline getirmeyi öne çıkaran bir kampanya. Hayatta hangi işi yapıyorsak yapalım. Mutlaka okuma bir insanlık ihtiyacı olduğu konusunda hepimizin duyarlı, hepimizin bu konuya ilgili olması çok önemli. Özellikle öğrenciliğimizde başarılı olmamızın temel faktörlerinden birisi okuma alışkanlığı ile yakından ilgili. Okuma alışkanlığı olan çocuklarımızın derslerinde daha başarılı olduklarını, biliyor ve görüyoruz. Bunu alışkanlıklarınız arasına koyun. Okumayı hayatınızın bir parçası haline getirin. Çünkü bir yabancı düşünürün bana göre çok anlamlı bir sözü var. Yarım saat kitap okumanın gideremeyeceği can sıkıntısı yoktur. Böylesine insanlara moral etkisi veren, moralini düzelten katkısı, faydası söz konusu. Hayatı anlamada yaşadıklarınızı anlamlandırmada okumanın çok önemli bir faktör olduğunu bilmenizi istiyoruz. Bir kitabın bile insan hayatını değiştirdiğini biliyoruz. Geleceğimizi etkilediğini biliyoruz. O yüzden bu çalışmalar sizlere önemli katkı, fayda sağlayacak diye düşünüyoruz" dedi.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Yurdu'nda düzenlenen törende çocuklara kitap dağıtan Şahin, çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Şahin, Sosyal Hizmetler Yurdurda kalan çocuklara kitap dağıtıp, tekrar yurda geleceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 13:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?