8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Şanlıurfa şehidine ağladı

Hakkari'nin Çukurça İlçesi'nde, terör örgütü PKK tarafından yolla döşenen mayına basarak şehit olan Mahmut Elçi'nin cenaze töreni Şalıurfa'nın Siverek İlçesi'nde yapıldı. 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Işıklı köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyona katılan Çukurca Piyade Tabur Komutanlığı'na bağlı askeri birlikteki piyade Er Mahmut Elçi mayına basması sonucu şehit oldu. Şehit Er'in memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törenle gözyaşları sel olurken, terör örgütü PKK'ya lanet yağdı. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan gençler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Türk-Kürt kardeştir" sloganları atarak yürüyüş yaptı. 

Şehit Er Mehmet Elçi'nin cenazesi daha sonra Ulu Camii'ne götürüldü. Buradaki törene, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çitak, Anavatan Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Siverek 107.Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Baki Kavun ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Siverek Ulu Camii'nde kılınan namazın ardından, şehit cenazesi omuzlarda Atatürk anıtına kadar taşındı. Atatürk anıtının önünde bir konuşma yapan Vali Yusuf Yavaşcan, "Şehitlerin kanını yerde kalmayacaktır. Şehit ailesine her zaman sahip çıkacağız" dedi. 

Şehit babası Hasan Elçi ise oğlunun terhisine 45 gün kaldığını belirterek, "Devletimiz varolsun, hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu. 

Şehit cenazesi toprağa verilmek üzere aşağı Taşlı köyüne götürüldü. 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 18:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan sanlises IP: 85.104.5.xxx Tarih : 15.10.2006 12:31:38
şanlı urfalı her zaman örfüne töresine vatanına milletine baglı olmuştur vatan için gerekirse bir can daha verir çünkü bilirki bayragı bayrak yapan üstündeki kandır ama yinede herzaman hoş görüden yana olmuş tur . barıştan yana olmuştur hoş görüden yana olmuştur bilirki şehitler ölmez kendileri gibi evlatlarını da vatan savunmasında herzaman hazırhale gelmek için kutsal olan askerlik görevine onur vede gurur duyarak gönderir vede gönderir ken parmagının bir ucuna kınayakarlar çünkü bizde bir ALLAH İÇİN KESELEN KURBANA BİRDE VATAN İÇİN KURBAN OLMAYA GİDEN KOÇ YİGİTLER KINAYAKILIR . VATAN SAGOLSUN .