5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa şehidini uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Şanlıurfalı Piyade er Seracettin Aktaş, Birecik ilçesine bağlı Mezra beldesinde göz yaşları arasında toprağa verildi.

Şemdinli ilçesi Beyyurt köyü kırsalındaki askeri birliğe pusu kuran teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Şanlıurfalı er Seracettin Aktaş'ın cenazesi Birecik ilçesine bağlı Mezra beldesine getirildi.

Şehit piyade erin acılı ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirerek, ağıtlar yaktı. Şehitin fenalık geçiren yakınları güçlükle sakinleştirildi. Yürekleri burkan manzara karşısında, Şanlıurfalılar teröre karşı tek yürek oldu. Şehit piyade er için slogan atan vatandaşlar teröre lanet okudu.

Daha sonra Mezra İlköğretim Okulu'nun bahçesinde şehit piyade er için resmi tören yapıldı. Düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Şükrü Cumhur, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ile şehit yakınları ve çok sayıda asker katıldı. Resmi törenin ardından ikindi namazına müteakip şehit erin cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehit erin cenazesi okulun karşısındaki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit piyade er Seracettin Aktaş'ın acı haberi üzerine belde halkı evlerini Türk bayrakları ile donatırken, beldede teröre lanet yağdı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.240.xxx Tarih : 9.09.2008 09:45:46

Ruhun Şad Olsun Kahraman Mehmetcık...