5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa sel sularına teslim oldu

Şanlıurfa'da aşırı yağışlar sonucu meydana gelen selde, seyir halindeki 3 araç sulara kapılarak sürüklendi.

Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği sel felaketinde, bir kamyonet sürücüsü de yaklaşık 3 saat kurtarılmayı bekledi. Şanlıurfa-Viranşehir karayolunun 65. kilometresinde bulunan Terzi mevkiinde aşırı yağmur sonucu karayolları sularla kaplandı.

Fevzi Tekin yönetimindeki 06 BP 7454 plakalı kamyonet, sürücüsü tespit edilemeyen 63 DP 358 plakalı otomobil ve Saadettin Barça idaresindeki pamuk yüklü 63 HH 071 plakalı kamyon, sel sularına kapılarak yolun sağ tarafındaki şarampole sürüklendi. Pamuk yüklü kamyon yan yatarken, kamyonet sürücüsü Fevzi Tekin sel suları içerisindeki aracının içinde yaklaşık 3 saat kurtarılmayı bekledi.

Karayolunun belirli yerlerinde çökmeler olduğu için trafikte uzun kuyruklar oluştu. Şanlıurfa Belediyesi'ne ait itfaiye, İl Sivil Savunma Müdürlüğü ile Karayolları Müdürlüğü ekiplerine ait iş makineleri bölgeye gelerek çalışma başlattı. Çamlıdere, Çoban Deresi ve Dağyanı mevkilerindeki araçlar bir süre bekletildi. Sel bölgesine gelen ekiplerin çalışmaları sonucunda sele kapılan kamyonetin içerisindeki sürücü kurtarılırken, sel sularıyla kaplı karayolu kontrollü olarak tek yönlü ulaşıma açıldı.

Kamyoneti içerisinde mahsur kalan Fevzi Tekin, Şanlıurfa'ya giderken bir anda karayolunu sel sularının kapladığını belirterek, "Sel sularından yolu kaybettik ve sular bizi şarampole kadar sürükledi. Yaklaşık 3-4 saat kurtarılmayı bekledim" dedi.
Can kaybının olmadığı selde büyük çaplı maddi hasar meydana geldiği öğrenilirken, ekiplerin karayolunda çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 12:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?