4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Şanlıurfa sokağa döküldü

ŞANLIURFALILARDAN İSRAİL'E TEPKİ MİTİNGİ

İsrail askerleri, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere girerek yardım gönüllülerine ateş açması Şanlıurfa'da binlerce vatandaşı sokağa döktü.

İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyon dünya ve Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilen saldırı karşısında Şanlıurfa'da vatandaşların İsrail'e karşı yürüyüş başlatacakları bildirildi.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar İsrail'i protesto mitingi düzenledi. Vatandaşlar, dövizler açarak İsrail'i protesto etti. "Kahrolsun İsrail", "Hamasa Selam Direnişe Devam" sloganları attı, tekbir getirerek seslerine duyurmaya çalıştı. Bayanlarında katıldığı protesto eyleminde basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, İsrail'e lanet okuyarak konuşmasına başladı.

Coşkun, "Büyük bir heyecanla hazırlanan, Şanlıurfa'da da büyük bir coşkuyla destek verilen 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası nihayete ermiş ve Gazze'ye doğru yola çıkmıştı. Ancak terör devleti İsrail içinde sadece elbise, ilaç, kırtasiye malzemesi ve erzak gibi insani yardım bulunduran gemilere hücum botları, helikopterlerle saldırı düzenledi. 54 ülkenin katılım gösterdiği tarihin en geniş katılımlı yardım filosuyla ilgili Birleşmiş Milletler kararına ve uluslararası tüm baskılara

rağmen katil İsrail yardımın ulaşımına izin vermemiştir. Saldırının Uluslararası sularda yapılmış olması İsrail'in kural tanımaz tavrının yeni bir örneğini oluşturmaktadır" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup sloganlar atarak İsrail'in Türk gemilere yaptığı saldırıları kınadı. Daha sonra grup Şanlıurfa Belediyesi önünde bulunan dev ekranda İstanbul'un Taksim Meydanında yapılacak olan canlı mitingi izlemek için Belediye binası önüne geçti.

ŞANLIURFALILARDAN İSRAİL'E TEPKİ MİTİNGİ
ŞANLIURFALILARDAN İSRAİL'E TEPKİ MİTİNGİ
ŞANLIURFALILARDAN İSRAİL'E TEPKİ MİTİNGİ
ŞANLIURFALILARDAN İSRAİL'E TEPKİ MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 14:33:04
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 17:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?