5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa standına ilgi büyük

Ekin Fuarcılık tarafından Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen "EMITT 2009 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı", TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Şanlıurfa standı büyük ilgi görüyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) işbirliğiyle stand açan Şanlıurfa Belediyesi ilgi odağı oldu.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuar Birimi bünyesinde faaliyet gösteren Sıra Gecesi Ekibi'nin konserleriyle ayrı bir renk kattığı Şanlıurfa stadına ziyaretçi akını yaşandı. Şanlıurfa Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, ŞUTSO adına ise Hasan Fehmi Hayırlı'nın hazır bulunduğu standı ziyaret edenler arasında ünlü isimler dikkat çekti.

İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, Isparta Valisi Ali Haydar Öner, İstanbul Şanlıurfalılar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin ve bazı basın mensuplarının ziyaret ettiği Şanlıurfa standında konuklara çiğköfte ve mırra ikram edildi.
TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 155 bin metrekare alanda 10 salonda gerçekleştirilen fuarda bu yıl 50 ülkeden 3 bine yakın katılımcı yer alıyor. Fuarda Türkiye'den 100'ün üzerinde şehir ve belde de stantlarda turizm zenginliklerini tanıtıyor. 15 Şubat pazar gününe kadar sürecek fuarı 100 bin civarında ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

Fuar bu yıl bazı ilklere de sahne oluyor. Bu yıl ilk kez başlatılan uygulamayla fuarın ilk "Konuk Ülke"si Suriye oldu. Suriye fuarda çeşitli etkinlikler düzenleyerek tanıtımını yapıyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?