3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa sular altında

Ramazan Bayramı’nın son gecesinde başlayan yağmur, Şanlıurfa’da yaşamı olumsuz etkiledi. Gece aralıklarla devam eden sağanak yağış, gündüz saatlerinde de devam etti. Yağmur yüzünden Şanlıurfa’daki bazı cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Gece başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Sağanak halinde yağan yağmur sebebiyle bazı cadde ve sokaklar su gölüne döndü. Geçtiğimiz haftaki yağışlardan en fazla etkilenen valilik civarında, bu kez belediye görevlilerinin logar kapaklarını zamanında açması sayesinde fazla sıkıntı yaşanmadı. Bölgede toplanan sular, logar kapaklarıyla boşaltıldı. Abide Kavşağı ve Terminal civarında biriken sular araçların trafiğini olumsuz etkilerken, Akabe Mahallesi’nde bazı sokaklar yağmur suyuyla doldu.

Sağanak şekilde yağan yağmur sebebiyle Karakoyun deresinde de su akışı arttı. Bazı bölgelerde logar kapaklarından su fışkırırken, Şanlıurfa-Akçakale yolunun şehir içinde kalan bölümü adeta göle döndü. Araçların dikkatle seyrettikleri yolun büyük bir bölümü ise sular altında kaldı.

Eyyübiye Mahallesi Sırma Sokak’ta bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri de yağmurdan etkilendi. Okula gelen öğrenciler, caddeden akan suları geçmekte zorlanınca devreye giren vatandaşlar kasalarla köprü kurarak çocuklara yardımcı oldu. Ancak yağmur sularının okul önünde birikmesi nedeniyle sabahçı öğrenciler günü tamamlamalarına rağmen dışarı çıkamazken öğle sonrası eğitim yapacak öğrenciler ise yağmur altında dışarıda beklemek zorunda kaldı. Bazı veliler araçlarla getirdikleri öğrencileri okul kapısının önünde indirirken, bazı öğrenciler ıslanma pahasına suya daldı. Bunun üzerine okul yönetimi, su engelini aşmak için sıralardan oluşan köprü kurdu. Bazı öğrenciler sıra köprü üzerinden rahatlıkla geçerken bazı öğrenciler ise dengesini kaybederek suya düştü. Öğrenciler, okul görevlilerinin yardımıyla sınıflarına gidebildi.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 13:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?