2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa TEDAŞ davası sanıkları 13. kez hakim karşısına çıktı

Şanlıurfa'da, aracında vurularak öldürülen TEDAŞ Müessese Teknik Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı'nın katil zanlılarının 13. duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya katılmak üzere Adana'dan gelen grupta bulunan Hasan Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı, karanlık güçlerin ortaya çıkarılması için TEDAŞ'ta idari soruşturma açılması gerektiğini söyledi.
Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma için Adana'dan gelen 40 kişilik grup ve Hasan Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı ve yakınları, yakalarında fotoğraflarla adliyeye yürüdü. Adliye kapısında Balıkçı'nın yakınları "Hasan Balıkçı onurumuzdur", "Çeteler halka hesap verecek" pankartları taşıdı ve sloganlar attı. Adliye binası girişinde teker teker içeriye alındılar.
Adliye binası önünde bir açıklama yapan Hasan Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı, mahkemenin sanıklara hak ettikleri cezayı vereceğini ancak asıl amaçlarının olayın arkasındaki karanlık güçlerin de ortaya çıkarılması olduğunu belirtti. Balıkçı, "Bu olayın bölgesel bir Susurluk olduğunu, organize katliam olduğunu vurguladık. Ancak olayda sadece işadamı yakalandı, ama ne siyasetçi ayağı ne de bürokrat kesimi ortaya çıkarıldı. TEDAŞ'ta bunların hala bir kısmı çalışıyor, bir kısmı emekli oldu. Mahkemede katillerin ceza alacağına inanıyoruz. Asıl hedefimiz bunun arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasıdır. Devletin dürüst insanlara sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.
Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cengiz Göltaş, olayla ilgili Enerji Bakanı Hilmi Güler'e TEDAŞ'ta idari soruşturma açılması konusunda 4 sayfalık yazı gönderdiklerini söyledi. Olayın basit bir cinayet olmadığını kaydeden Göltaş, "Özellikle TEDAŞ Genel Müdürlüğü içinde idari soruşturma açılmasını istedik. Ancak bu konuda olumlu ya da olumsuz yanıt almadık. Enerji Bakanlığına ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne sesleniyorum. Bu olay sadece adli vaka gibi değerlendirerek üstü örtülemez. Bu dava çarpık enerji politikaları için çok önemlidir" diye konuştu.
Adliye binası önündeki açıklamalardan sonra grup duruşmayı takip etmek üzere 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna girdi. Mahkemedeki 13. duruşmaya tutuklu sanıklar Yılmaz Çakmak, Şehmus Taşan ve Zeki Akkoyun katıldı. Mahkeme heyeti sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını tamamlamaları için duruşmayı 14 Mayıs 2004 tarihine erteledi.
Şanlıurfa'ya geçici görevle Adana'dan tayin edilen TEDAŞ Müessese Teknik Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı, 17 Ekim 2002 günü akşam kuruma ait araçla evine giderken Akçakale karayolu üzerinde bulunan cezaevi önünde, Yılmaz Çakmak tarafından kafasına bir el ateş edilerek öldürülmüştü.
ŞANLIURFA - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 23:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?