5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa toz altında

Şanlıurfa, Suriye üzerinden gelen rüzgarlarla toz bulutunun etkisi altına girdi.
Şanlıurfa Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre Suriye'den esen rüzgarların getirdiği toz bulutu, Şanlıurfa il merkezi ve bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Sahra Çölü'nü aşarak Suriye üzerinden Şanlıurfa'ya giren ve giderek etkisini artıran toz bulutu, hava ve gökyüzünün renginin değişmesine neden oldu. Şehir içi ve şehirler arası trafikte görüş mesafesinin düşmesine neden olan toz bulutuna hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, nefes almakta güçlük çekti. Toz bulutu sebebiyle görüş
mesafesi zaman zaman 1 kilometrenin altına düşerken, dışarı çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Trafikteki araçların üzeri tozlarla kaplanırken, araçları tozdan etkilenen bazı vatandaşlar ise oto yıkamacılarına akın etti.


Şehir merkezinde bir oto yıkamacıda çalışan Halil Dilan, toz bulutundan sürekli araba yıkadıklarını kaydederek, "Toz bulutlarının insan sağlığını etkilediği kadar, arabaları da etkiliyor. Sabahtan beridir araba yıkıyoruz. Bir arabayı 2-3 defa yıkıyoruz" dedi.


Öte yandan, uzmanlar bu gibi havalarda özelikle astım ve alerjik rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmaları halinde ıslak bez veya mendili filtre gibi kullanarak ağızlarına tutmalarını önerdi. Yetkililer, görüş mesafesinin düşmesine neden olan toz bulutunun, gece kadar ortadan kaybolmasını beklediklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 03:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cetin yilmaz IP: 78.166.88.xxx Tarih : 24.08.2008 13:33:46

iyi bir şey olsaydı buraya gelmezdi zaten................