4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Şanlıurfa toza bulandı

ŞANLIURFA'YI TOZ BULUTU SARDI

Şanlıurfa'da sabah saatlerinden itibaren kentin büyük bölümünü kaplayan toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Şanlıurfa'da sabah saatlerinden itibaren kentin büyük bölümünü kaplayan toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

İşyerlerine gitmek için sabahın erken saatlerinden itibaren cadde ve sokaklara çıkan vatandaşlar Cadde ve sokaklarda yürümeye çalışan vatandaşlar, nefes almakta zorlanırken toz bulutunun Suriye üzerinden geldiği belirtildi. Yağan yağmur her tarafı çamur yaptı. Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır karayolunda görüş mesafesi yer yer düştü.

Meteoroloji Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 26 derece civarında seyrettiği kentte, çöl rüzgarlarının etkisiyle oluşan toz bulutunun, akşam saatlerinden itibaren yağmurun etkisiyle dağılmasını beklediklerini belirtti. Sabah saatlerinden bu yana zaman zaman yağmurun yağdığı Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde, öğleden sonra Suriye üzerinden geldiği belirtilen toz bulutları etkili olmaya başladı Zamanla etkisini arttıran toz bulutu, yer yer yağan yağmurla çamur şeklinde yere düştü.

Görüş mesafesinde azalma ve hava kirliliğine de yol açan toz bulutu, bir ara gökyüzünün kırmızımsı bir renk almasına da neden oldu. Toz bulutunun gece saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 16:48:02
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 18:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?