4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Şanlıurfa Vakfı'ndan önemli ziyaret

ŞANLIURFA VAKFI'NDAN ADAG VAKFI'NA ZİYARET

Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Akademik Dayanışma Araştırma ve Geliştirme Vakfı'nı (ADAG) ziyaret etti.

Şanlıurfa Vakfı üyelerinden M. Emin Karahan, Mehmet Göncü ve Fehmi Çakır, Akademik Dayanışma, Araştırma ve Geliştirme Vakfı (ADAG) Şanlıurfa Şubesini yeni yerlerinde ziyaret ettiler.

Şanlıurfa Vakfının heyetini ADAG Vakfı Şube Temsilcisi Doç. Dr. Süleyman Yılmaz ve Vakıf üyelerinden Yrd. Doç. Dr. M. Cüneyt Gökçe, Yrd. Doç. Dr. Ömer Çelik, Öğretim Görevlisi A. Oktay Yaşar ve Uzman Kadri Önemli karşıladılar. Vakıf temsilcisi Doç. Dr. Süleyman Yılmaz, yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şanlıurfa Vakfı ile Tema Vakfı üyesi ve aynı zamanda köşe yazarı olan emekli Başkomiser Mehmet Göncü, gayelerinin toplumun gelişmesine katkı, sosyal ve kültürel açıdan bilinçlenmesine hizmet olduğunu söyleyerek, hedeflerinin hurafelerden arınmış, eğitimli, yarınlarından emin bir Şanlıurfa modeli olduğunu ifade etti. Hala tam anlamıyla Şanlıurfa'da bilinçli bir tarım uygulamasının ve bilinçli bir sulamanın olmadığını belirten Göncü, bu konuda üniversiteden ve akademisyenlerden beklentilerini dile getirdi.

Göncü, ayrıca çocuklara ve gençlerle yakından ilgilenmenin gerektiğini, onlara gerçek hayatta başarılı olabilecek fırsatları sunmanın bir görev olduğunu ifade etti. Şanlıurfa Vakfı üyelerinden Fehmi Çakır, şube müdürü olarak çalıştığı Tapu Kadastro Müdürlüğünün Şanlıurfa ve civar illerde yürüttüğü tapulaştırma çalışmalarından bahsederek, halen il bazında yapılacak çok çalışmanın olduğunu ve GAP Projesinin başlangıcındaki ilk heyecanı kaybetmemenin gerektiğini söyledi. Vakıf Üyelerinden ve Uğur Dershanesi Müdürü M. Emin Karahan, bir Urfa sevdalısı olarak her zaman Şanlıurfa'nın geleceğini sorguladıklarını belirterek, Şanlıurfa adına yapılacak etkinliklerde ADAG Vakfı ve mensuplarıyla birlikte etkili çalışmalar yapmayı umduklarını kaydetti.

ADAG Vakfı Şube Temsilcisi Doç. Dr. Süleyman Yılmaz, akademisyenlerden oluşan bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerlerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını belirterek, Şanlıurfa'ya gönül veren kanaat önderleriyle diyalog kurulmasına vesile olmasından dolayı M. Emin Karahan'a teşekkür etti. ADAG Vakfı Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Cüneyt Gökçe, toplumların ve toplumu teşkil eden insanların çift kanatlı olarak gelişebilmesi için din ilimleriyle ve fen ilimlerini uyumlu tutması gerektiğini, ancak bu şekilde taassuptan, hurafelerden kurtulabileceğini, akil ve bilinçli anlayış geliştirebileceğini söyledi.

ADAG Vakfı Şube Temsilcisi Doç. Dr. Süleyman Yılmaz, Şanlıurfa'nın sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik anlamda gelişmesini kendisine misyon edinen bir vakfın temsilcilerinin ziyaretinden onurlandıklarını belirterek, ziyarete gelen heyete teşekkür etti ve diyaloglarının devam etmesi temennisinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 09:53:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 11:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?