2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valisi'nden, şehire uçak seferlerini iptal eden THY'ye tepki

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü’nün, uçakların bakımı dolayısıyla Şanlıurfa’ya olan uçak seferlerini iptal etmesine Şanlıurfa Valisi Şükrü Kocatepe tepki gösterdi.

Vali Şükrü Kocatepe, RC 70 ve RC 100 uçaklarının teknik bakımları nedeniyle Şanlıurfa uçak seferlerinin iptal edildiğini, ancak aynı tip uçaklarla ulaşım yapılan Mardin ve Batman’a ise diğer tip uçaklarla seferlere devam edildiğine dikkat çekti. Vali Kocatepe, konuyla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (DHMİ) bir yazı yazdı. DHMİ’den Vali Kocatepe’ye cevap olarak gelen yazıda ise Şanlıurfa Havaalanı’nın pistinin 5-10 metre dar olması nedeniyle Boeing ve diğer tip uçakların iniş kalkışına elverişli olmadığı ifadesine yer verildi.

DHMİ’nin cevabı üzerine yazılı bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Şükrü Kocatepe, seferlerin iptal edilmesinin şehir ekonomisini, sanayisini ve turizm sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti. Vali Kocatepe, "GAP’ın merkezi konumunda olan ve bölgenin en büyük şehri olan Şanlıurfa’ya yapılan uçak seferlerine sık sık ara verilmesi sanayileşme ve kalkınma çabası içinde olan ilimizi olumsuz etkilemektedir. Hükümetimizin aldığı teşvik tedbirlerinin yarattığı iyimser özendirici etkiyi perdeleyen bu tür gelişmeler, bölgemizde araştırma içinde olan yatırımcılarımızı caydırmakta, ekonomimizde önemli payı olan turizm hareketini de engellemektedir. Her ne kadar GAP Uluslararası Havaalanı inşaatı sürmekte ise de kısa zamanda hizmete açılması mümkün görülmemektedir" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın daha fazla mağdur olmaması için havaalanı pist genişliğinin Boeing ve diğer uçakların iniş-kalkışına elverişli hale getirilmesini isteyen Vali Kocatepe, pistin genişletilmesi çalışmalarına başlanmasını talep etti.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 12:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?