5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa yatırımcı bekliyor

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) merkezi Şanlıurfa Demokratik Açılıma destek için Doğuya yatırım yapmaya hazırlanan turizmcileri bekliyor.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, hükümetin başlattığı 'Demokratik Açılımı' istihdam ve kültür açısından desteklemek amacıyla Doğuya çıkartma yapacak olan turizmcileri Şanlıurfa'ya da beklediklerini söyledi.

17. Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısında da turizm yatırımları için bölgeye gelmeleri için Turizm Yatırımcıları Derneği'ni davet ettiklerini anlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, bu ay sonunda bölgeye gelmek için hazırlık yapan TYD'nin bu kararını sevinçle karşıladıklarını dile getirdi.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, turizmciler için Şanlıurfa'nın vazgeçilmez bir şehir olduğunu vurguladı. Başkan Ertekin, turizmcilerin kente yatırım yapması durumunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarını aktardı. En iyi demokratik açılımın yatırımla olmasını beklediklerini vurgulayan ŞUTSO Başkanı Ertekin, Türkiye'de birçok önemli işadamının Doğu kökenli olduğunu bildiklerini bunun için gerekirse ortaklık teklifinde bulunabileceklerini belirtti.

Türkiye'nin önde gelen işadamlarının üye olduğu derneğin başkanı Turgut Gür'e seslenen Başkan Ertekin, Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin saymakla bitmeyeceğini ifade etti.

Şanlıurfa'ya yapılacak olan her türlü turizm yatırımın geri dönüşümünün olumlu olacağının altını çizen ŞUTSO Başkanı Ertekin, "Üç semavi din tarafından kutsal sayılan Balıklıgöl, Alman arkeologların Şanlıurfa'nın Göbeklitepe kazılarından yaptıkları kazılarda buldukları bulgulara göre Hz. Ademin ilk ayak bastığı şehir olma özeliği taşıyan Şanlıurfa'nın Harran konik kümbet evleri ve mozaik eserleriyle de her yıl binlerce yerli yabancı turist çekiyor. Birer saray güzelliğindeki tarihi Urfa evleri, sıra geceleri ve otantik ortamlarıyla yatırımcının yüzünü güldüreceğine inanıyoruz. İnanç turizmi bakımından Türkiye'nin öneli bir ili olan Şanlıurfa şimdi turizm yatırımcılarını bekliyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 16:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?