5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 29 Ekim coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümü Şanlıurfa'da coşkuyla kutlandı.

Bu yılki kutlamalara ilk kez füze rampalarını taşıyan zırhlı araçlar da katıldı.

Şanlıurfa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sabah saatlerinde başlandı. Vilayet'in yanındaki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde düzenlenen törene; Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, daire müdürleri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı töreni izlemeye gelen vatandaşlar didik didik arandıktan sonra tören alanına alındı.

Vali Yusuf Yavaşcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ile Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, törene katılan öğrenciler ile vatandaşların bayramını kutladıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yavaşcan, "Büyük önder Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarıyla vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Türk Ordusu'nun Çanakkale'de, bir ulusun modern silahlarla donatılmış kuvvetlerine karşı göksünü siper ederek verdiği mücadele ile yüce Türk milletinin 7'den 77'ye kenetlenerek Kurtuluş Savaşı'nda verdiği onur mücadelesi özgürlüğe susamış tüm dünya uluslarına da örnek teşkil etmiştir. Çanakkale'de 250 bin askeri ve yetişkin evladını, Kurutuluş Savaşı'na da bir o kadar insanımızı ve değerlerimizi bu millet kaybetmiştir. Yüce Türk ulusunun göğsünden bir ışık gibi çıkan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal önderliğinde 19 Mayıs 1919 günü Samsun'da yakılan meşalelerin ışığı, Kurtuluş Savaşı'nda da ve milletimizin kenetlenerek verdiği özgürlük mücadelesinin ardından ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar parlayarak devam etmiştir. Bu nedenlerle dünya üzerindeki hiçbir mücadele Türk milletinin Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleden daha faziletli ve anlamlı değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yılını bu duygularla içtenlikle kutluyor, Cumhuriyet coşkusunun yaşamımız boyunca sürmesini diliyor ve herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Vali Yusuf Yavaşcan'ın konuşmasının ardından halk oyunları ekiplerinin folklor gösterileri yer aldı. Zaman zaman yağmur yağmasına rağmen törene devam edildi. Tören, öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geçit töreni ile sona erdi.

Kutlama etkinliklerini izlemek üzere anne ve babalarıyla birlikte tören alanına gelen çocuklar, tören boyunca Türk bayraklarını ellerinden düşürmedi. Geçit törenine Mehmetçik teröristlere adeta göz dağı verircesine zırhlı araçlar ve füze rampaları ile katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?