5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 30 Ağustos coşkusu

Şanlıurfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.


Büyük Taarruz'un 85. yıldönümü dolayısıyla sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlere, Vali Vekili Abdülmütalip Akdemir, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral A. Kemal Emren, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, askeri ve mülki erkan katıldı.


Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından protokol, Şehitlik Abidesi'ne geçerek buradaki şehit mezarlarına ve Kurtuluş Savaşı kahramanı Şanlıurfalı Milisler Anıtı'na çiçek koydu. Protokol üyeleri, Şehitlik ziyareti sonrasında Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törenlere katıldı. Buradaki tören; Vali Vekili Abdülmülatip Akdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral A.Kemal Emren ile Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın tören aracıyla asker ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.


Kurmay Binbaşı Hasan Güler, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tankın üzerinde yaptığı konuşmada, "Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte nasıl koruduysa bugün ve bugünden sonra da laik Türkiye Cumhuriyet'ini koruyacaktır" dedi.


20.Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli askerlerin tüfekli hareketler gösterisinin ardından kutlamalar geçit töreni ile sona erdi. Etkinlikleri izleyen vatandaşlar, tören boyunca askerleri sık sık alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 14:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?