3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da barış gününe gölge düştü

Karakoyun İşmerkezi önünde Barış Platformu adı altında toplanan çeşitli sendika ve parti üyeleri 1 Eylül Dünya Barış günü münasebetiyle ilgili olarak hazırlanan basın açıklamasını okudu. Bölücü Başı Abdullah kız kardeşi Fatma Öcalan’ın katıldığı basın açıklamasında Abdullah Öcalan’nın posterleri açıldı.

Basın açıklamasına katılanların ilgisiyle karşılaşan Fatma Öcalan, zafer işaretleriyle çevresindekileri selamladı. Basın açıklaması okunduğu sırada Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlardan rahatsız olan diğer bazı sivil toplum kuruluşları zaman zaman müdahale ederek susturmayı denediler. Yapılan açıklama sonrası yürüyüşe geçen grup içerisinde Abdullah Öcalan posterleri açmak istenirken Barış Platformu yöneticileri posterleri ve sözde Kürdistan bayraklarını indirmeye çalışsa da başarılı olamadılar.

Yürüyüş sırasında grup; Türkçe ve Kürtçe olarak ’AKP şaşırma bizi dağa taşıma, barışın temsilcisi İmralı’da, savaşta barışta seninleyiz Öcalan’ diye slogan atarken ellerinde sözde Kürdistan bayraklarıyla yürüdüler. Balıklıgöl kavşağına gelen grup burada barış güvercinleri uçurduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Barış güvercinleri havalandıktan kısa süre sonra yere düşünce çevredeki küçük çocuklar güvercinleri yakalamak için uzun bir süre mücadele etti. Balıklıgölü ziyarete gelen İranlı turistler ise ellerinde kameralarıyla gösteri yapanları görüntüledi.

şanlıurfa
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 16:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?