5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da dillere destan düğün

Şanlıurfalı işadamları Ali Kapaklı'nın kızı Ayşe ile işadamı Ali Rıza Gerger'in oğlu Serhat, muhteşem bir törenle dünya evine girdi.

Dolarların yağmur gibi yağdığı törende, gelin Ayşe Kapaklı'ya 130 bin YTL'lik takı takıldı.

Şanlıurfalı iş adamları Ali Kapaklı'nın kızı Ayşe Kapaklı ile Ali Rıza Gerger'in işletmeci oğlu Serhat Gerger, Harran Otel'de düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi. Genç çiftin nikahını Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe kıyarken, şahitliğini de Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptı. Vali Yavaşcan, nikah sonrasında aile cüzdanını gelin Ayşe Kapaklı'ya takdim ederek geç çiftleri kutladı.

Mersin'den gelen ve Şanlıurfalı yerel sanatçıların okuduğu şarkılarla eğlenen davetliler, mermi yerine dolar saçtı. Davulcu ve zurnacının ceplerinin dolarla dolup taştığı gecede, görevliler paraları yerden toplarken zor anlar yaşadı.

Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı düğünde, geline 130 bin YTL değerinde inci kolye, örme set takımı, Urfa akıtması, kordon, hasır bilezik gibi birçok ziynet eşyası ve para takıldı. Davul zurna ve yerel sanatçıların şarkıları ile gece yarısına kadar devam eden düğün töreninde, gelin ve damat karşılıklı dans ederek çiftetelli oynadı.

Evlendiği için mutlu olduğunu söyleyen gelin Ayşe Kapaklı, davetlilere teşekkür etti. Damat Serhat Gerger ise eşi ile görücü usulü ile evlendiğini söyleyerek mutlu olduklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 10:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?