5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da dolandırıcılık

Şanlıurfa'da, bir internet sitesinden 20 bin TL değerindeki cami avizesi siparişi veren 2 kişi, avizeleri teslim etmeye gelen satıcıları yemeğe götürerek dolandırdı.

Cami avizesini çalan 2 alıcı, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Olay, Hayati Harrani Mahallesi'nde bulunan inşaat halindeki Hüseyin Oruç Camii'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da yaşayan M.K. ile O.B., internet sitesinden 20 bin değerinde bir cami avizesi siparişi verdi. Internet sitesinde siparişi alan K.Z., elemanı C.Ö. ile birlikte avizeyi Konya'dan alarak teslim etmek için Şanlıurfa'ya geldi. Alıcı M.K. ve O.B., satıcı K.Z. ile C.Ö.'den avizeyi alarak inşaat halindeki Hüseyin Oruç Camii'ne bıraktı. M.K., Konya'dan gelen K.Z. ile C.Ö.'yü yemeğe götürdü. O.B. ise, camideki avizeleri alarak kayıplara karıştı. Konya'dan gelen satıcıları yemeğe götüren M.K. ise yemekte izini kayıp ettirdi. Konya'dan aldıkları avize siparişini teslim etmek için Şanlıurfa'ya gelen K.Z., elemanı C.Ö. ile neye uğradıklarını şaşırdı. Polise başvuran K.Z., polisi alarma geçirdi.

Olayla ilgili inceleme yapan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı ekipler, avizeyi taşıyan kiralık kamyonetin sahibini buldu. Kamyonet sahibi ile irtibata geçen polis, avizenin bırakıldığı yeri belirledi. Daha sonra Yakubiye Mahallesi'ndeki bir depoya operasyon düzenleyen polis cami avizesini buldu. Avizelere el koyan polis, yaptığı detaylı çalışmada ise, avizeleri alarak kayıplara karışan M.K. ile O.B.'yi gözaltına aldı. Emniyette sorguları tamamlanan M.K. ile O.B., daha sonra adliyeye sevk edildi.

Güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edilen 2 zanlının, yüzlerini gizlemesi ve kendilerine sorulan sorulara cevap vermemesi dikkat çekti.
Zanlıların adliyedeki sorgularının devam ettiği öğrenilirken, 20 bin TL değerindeki cami avizesinin sahibine teslim edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?