5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da eğitim çalışmaları

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, eğitim alanındaki başarının yeterli düzeyde olmadığını belirterek gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Şanlıurfa'da "Ceketimi satarım çocuğumu okuturum" diyen velilerin halen ülkemizde var olduğunu söyledi. 2008 yılında Şanlıurfa'da 11 yeni okulun açılışının yapıldığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da eğitim seferberliği devam ediyor. Son yıllarda Şanlıurfa'da eğitim alanında güzel çalışmalar yapıldı. Eğitim alanında yapılan güzel çalışmalara karşın başarı istenilen seviyede değil. 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' ve okuma yazma kurslarında Şanlıurfa öncü bir kent konumunda. Okula giden veya okuma yazma bilen sayısını değil, kursun niteliğini artırarak başarıyı büyütmeyi hedefliyoruz. Şanlıurfa'da son yıllarda çok güzel okul binaları yapılmış ancak eğitim alanındaki başarı yeterli düzeyde değil. Şanlıurfa'nın bu alandaki başarısını artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eskiden kız çocuklarına sorarlardı 'tarlaya mı okula mı?' kızlar tabi ki ailelerin etkisiyle tarlaya giderdi. Bu günümüzde biraz daha değişti. Şimdi 'okula' diyenlerin sayısı artıyor. Ülkemizde halen 'ceketimi satarım, çocuğumu yine okutur' diye düşünenler vardır. Biz yüzleri gülen öğrenciler görmek istiyoruz. Bunu da başaracağız. Şanlıurfa göç alan bir kenttir. Yeni okullar yaptıkça, göç oranı da artıyor. Hayır sever iş adamlarımız mutlaka okul yaptırmaya teşvik edilmelidir. Onların da yardımını bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 10:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?