5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da eğitim sancılı başlayacak

Şanlıurfa'da, yeni eğitim ve öğretim yılına sancılı başlanacak. Eğitimde en büyük sıkıntısının derslik ihtiyacı olduğu Şanlıurfa'da, kentin kenar semtlerindeki bir çok okulda öğrenciler kalabalık sınıflarda eğitim görecek. Geçen yıl İlköğretimde 389 bin olan öğrenci mevcudunun 2007-2008 eğitim yılında 400 bini aşacağı tahmin ediliyor.


Yapılan kayıtların fazla olmasından dolayı derslik ihtiyacını doğurduğu Şanlıurfa'da devletin yanı sıra hayırsever iş adamları tarafından yaptırılan okullar derslik ihtiyacını karşılamaya yetmiyor. Şanlıurfa'da derslik ihtiyacından sonra eğitimde ikinci sorun ise öğretmen yetersizliği branş öğretmenine ihtiyaç duyulan İlde Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen açığını ücretli öğretmen ataması ile kapatacak.


Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, "Eğitimi yeni başlayacak olan okulların öğretmen ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Öğretmen açığı bulunan okullara öğretmen ataması yapıyoruz. Şanlıurfa'da dersliğe ihtiyacımız var.İnşaatı devam eden okullarımız var. Derslik ihtiyacını giderene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 13:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?