5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da festival iptal oldu

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 08-09-10 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan "Peygamberler Şehri Şanlıurfa 4. Kültür ve Sanat Festivali", Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimizin anısına iptal edildi.

08 Ekim 2008 Çarşamba günü saat 15.00'de Belediye Sanat Galerisi'nde açılışı yapılacak olan "Karma Resim Sergisi" ve saat 20.30'da Balıklıgöl Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek olan "Karanlıktan Aydınlığa Doğru Bir Tılsım" adlı defilenin dışında tüm programların iptal edildiği bildirildi.

"Peygamberler Şehri Şanlıurfa 4. Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında 08-09-10 Ekim 2008 tarihleri arasında halk oyunları gösterileri, birçok ünlü sanatçının katılacağı çeşitli konserler, şiir dinletisi, çiğköfte ve isot yarışması, en güzel Arap atı yetiştiriciliği ve birçok sosyo-kültürel etkinlik yer alıyordu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerin anısına festivalin resim sergisi ve defile haricinde iptal edildiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 18:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?