5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Şanlıurfa'da bir tören düzenlendi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanın verilişinin 86. yıldönümü ile Gaziler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da törenlerle kutlandı.
Vilayet binası önünde düzenlenen törene Vali Yusuf Yavaşcan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İhsan Başbozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, daire müdürleri askeri erkan ile öğrenciler katıldı.


Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından askeri bando eşliğindeki saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında bayrak göndere çekildi. Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


Yemen'de, Çanakkale'de, Kıbrıs'ta şehit ve gazi olan Mehmetçiğin bugün hain teröre karşı aynı inanç ve kararlılıkla hayatını feda etmekten çekinmeyeceğini belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan, "Unutulmamalıdır ki, üzerinde yaşadığımız vatan toprakları kolay elde edilmemiştir. Bu vatanın inşa süreci neredeyse bir neslin tamamının canına mal olmuştur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu millet geçmişte vatanın kurtuluşu uğruna verdiği canı, bugün de vatanı bölmeye çalışan hainlere kaşı bir an bile tereddüt etmeden seve seve vermeye hazırdır. Şehitlik ve gazilik canımızdan aziz bildiğimiz bayrağımız, vatanımız ve mukaddesatımız uğruna can vermeyi göze almanın adıdır. Türk milleti savaşa ya şehit ya da gazi olmak üzere gider. Tarihin sayısız defa tanık olduğu başarının temelinde de bu ruh yatmaktadır" dedi.


Gaziler Günü kutlama töreni öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla son buldu. Kutlama töreninin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan ve beraberindeki gaziler Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ı makamında ziyaret etti. Vali Yavaşcan, ziyaret sırasında Aslan'a bir plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?