5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da güvenlik alarmı

Diyarbakır ve İstanbul'da terör örgütü yandaşlarının olay çıkarmasının ardından Şanlıurfa polisi kentte geniş güvenlik önlemi aldı.


Polis, DTP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen olaylı "Onurlu Yaşama Çağrı" mitinginin oluşturduğu gerginliğin Şanlıurfa'ya da sıçramaması için geniş güvenlik önlemi aldı. Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a miting için giden Şanlıurfalılar'ın geri dönüşü sırasında kentin giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemi alan Şanlıurfa polisi, uygulamasını sabaha kadar sürdürdü. Kontrol noktalarını artıran polis, araçları tek tek durdurarak kimlik kontrolü yaptı, bagajları aradı. Park halindeki araçlar kontrol edildi, resmi daireler önünde geniş güvenlik önlemi alındı. Sabaha kadar süren uygulama sonucunda bazı araçlar içerisinde toplam 3 adet tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa polisi, uygulamaların her gün 24 saat boyunca süreceğini söyledi.


Diyarbakır'da göstericilerin güvenlik güçlerine taşla saldırdığı mitingin ardından olaylar İstanbul'a kadar sıçramıştı. İkitelli'de bölücü terör örgütü yandaşı bir grup, bazı ev, iş yeri ve araçlara saldırmıştı. Gazi Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 150 kişilik bölücü örgüt sempatizanı, çöp bidonlarıyla barikat kurarak yol kapatmıştı.

FERHAT ÖZER /iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 13:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?