5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da İKMEP projesi

İnsan Kaynaklarının Meslek Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, bilgilendirme toplantısı yaptı.

Şanlıurfa Dedeman Otel’de yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, projenin genel hedefinin kalifiye ve vasıflı iş gücünün katılımı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini, rekabet edilebilirliğini teşvik etmek olduğunu söyledi. Şahin, projenin amacının iş gücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki eğitim teknik öğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birlikteliğin sağlanarak hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla, mesleki eğitimin modernizasyonu, kalitesinin artırılması yoluyla insan kaynakları gelişmesinin teşvik edilmesi olduğunu kaydetti.

Bugün yapılan toplantıya Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, YÖK temsilcisi Dr. Ömer Açıkgöz, Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Tüncel, İnsan Kaynaklarının Meslek Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi Direktörü Osman Yalçın, Mesleki ve Teknik Eğitim Uzmanı Stig Klıtmofler katıldı. Araştırma sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Çıtak ise bir sunum yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği programı kapsamında finanse edilen İnsan Kaynaklarının Meslek Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP), iş gücü piyasası ile meslek yüksekokulları, mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birlikteliğin sağlanarak hayat boyu öğrenme perspektifinde, mesleki eğitimin modernizasyonu ve kalitesinin ayrılması yoluyla insan kaynakları gelişiminin teşvik edilmesiyle amaçlanan 2 yıllık bir proje. Projenin finansmanı, Avrupa Birliği 2006 yılı katılım öncesi mali işbirliği programı İPA hibesi olarak sağlandı. Toplam bütçesinin 15.4 milyon Euro olduğu kaydedilen projenin yatırımcılığını ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumları yapıyor.

Proje, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden belirlenen 8 pilot il olan Gaziantep, Diyarbakır, Van, Erzurum, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da uygulanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?