5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da ilaç operasyonu

Şanlıurfa'da 'kiraladıkları' sağlık karnelerine ilaç yazıp, bunu da eczaneden satın alınmış gibi göstererek devleti 1 milyon YTL zarara uğrattığı iddia edilen aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Bazı doktor ve eczacıların tanıdığı kişilerden aldıkları sağlık karnelerine fiyatı yüksek ilaçları yazıp, bunları eczanelerden almış gibi göstererek dolandırıcılık yapıldığı, devletin zarara uğratıldığı ihbarı yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine, sağlık karnelerine ilaç yazdığı öne sürülen özel bir hastanede çalışan Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. Metin Akar, Tılfındır Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Adnan Elçi ile Şanlıurfa'da eczacı Abdulhekim Ayhan ile Akçakale İlçesi'nde eczacı Mehmet Özkan Bağdiken'i takibe aldı. Bu kişilerin, emekli öğretmen Ömer Faruk Karaoğlu aracılığı ile kiraladıkları sağlık karnelerine yüksek fiyatlardaki ilaçları yazarak devleti zarara uğrattıklarının tespit edilmesi sonrası, ‘Çatal-1’ adı verilen operasyon başlatıldı. Şanlıurfa ve Akçakale'de eş zamanlı yapılan operasyonda, çok miktarda kupürsüz ilaç, plakalar halinde ilaç kutuları, tabakalar halinde ilaçların orijinal kapatma etiketleri, sahte raporlar, sahte ilaç kupürleri ele geçti. Dr. Metin Akar, Dr. Adnan Elçi, eczacılar Abdulhekim Ayhan ve Mehmet Özkan Bağdiken, eczacı kalfası Zeki Doğan, emekli öğretmen Ömer Faruk Karaoğlu ile karnelerin sahipleri Mehmet Demir, Hasan Okalı ve İmam Bas gözaltına alındı.

Doktor ve eczacıların, emekli öğretmen Karaoğlu aracılığıyla bazı kişilerin sağlık karnelerini para karşılığında kiralayıp, bu karnelere fiyatı yüksek ilaçlar yazdırıp, ilaçları eczacı Ayhan ve Bağdiken'in eczanelerinden alınmış gibi gösterdikleri, kupürü kesilen ilaçların bedeli devletten alınırken, gerçek ambalajı yok edilen ilaçların matbaada bastırılan sahte ilaç kutularına konularak piyasaya sürüldüğü anlaşıldı.

Bu yöntemle devleti 1 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen, ancak, sorgularında suçlamaları kabul etmeyen 9 zanlı, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütünü yönetmek, örgüt adına bilerek hizmet yüklenmek, kamu kurumunu dolandırmak, sahte ilaç kupürü yapmak, sahte belge ve sahte rapor düzenlemek’ suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan Dr. Metin Akar, Dr. Adnan Elçi, eczacı Abdulhekim Ayhan, eczacı Mehmet Özkan Bağdiken, Zeki Doğan, Ömer Faruk Karaoğlu ve karne sahibi Mehmet Demir tutuklanırken, yine karne sahipleri Hasan Okalı ve İmam Bas tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 14:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent IP: 85.102.148.xxx Tarih : 1.04.2007 12:45:17
PEYGAMBERLER ŞEHRİ OLACAK BİRDE KUL HAKKI HARAMDIR GUNAHDİR NERDE SİZİN VİCDANİNİZ HANGİ HARAM OLAY OKUSAM BU ŞEHİRDEN ÇIKIYOR