7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da imar tartışması

Şanlıurfa merkeze bağlı Konuklu Belde Belediye Başkanı Halaf Yıldız, imara açılmak istenen arazinin tarım arazisi olmadığını, mevcut binaların olduğu yerleri imara açacaklarını söyledi. 

Konuklu Belde Belediyesi tarafından İl Genel Meclisi'ne beldenin bir bölümünün imara açılmasıyla ilgili olarak verilen teklifin mecliste kabulünden sonra Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan tarafından teklif veto edilmişti. 

Konuklu Belde Belediye Başkanı Halaf Yılmaz, Akçakale ve Karaköprü Belediye Başkanları'nın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısında Konuklu Belediye Başkanı Halaf Yıldız, "Harran elde gidiyor, Konuklu imara açılıyor diye yanlış söylemler bulunmaktadır. Ben tarım arazilerini imara açmıyorum. Sadece mevcut binaların olduğu alanlara ruhsat verilebilmesi için imar istiyorum. Mevcut bin dönümlük alanı imara açmayı düşünüyorum. Bu da bazı kişilerin siyaseti yüzünden engellere takılıyor" dedi. Belediye Başkanı Halaf Yıldız, belediye binası ve okul binasının da ruhsatının olmadığını bildirerek, "Beldemizde resmi kurumlar olan belediye binası ve okulun ruhsatı yok. İmar olmayınca bunlara da ruhsat veremiyoruz" diye konuştu. 

Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Aksoy ve Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel de, Konuklu Belediye Başkanı'na destek verdiklerini açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 18:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?