3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da İsot ve çiğ köfte yarışması

 Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtarılışının 84. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde isot ve çiğ köfte yarışması düzenlendi..
Şanlıurfa'nın kurtuluş bayramı dün akşam saatlerinde havai fişek gösterileriyle başladı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda devam eden programa Vali Şükrü Kocatepe, CHP Milletvekili Vedat Melik, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıba, Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca ve vatandaşlar katıldı.
Programda önce isot yarışması yapıldı. 20 üreticinin katıldığı isot yarışması için görevlendirilen jüri üyeleri, bütün yarışmacıların ürünlerini tadınca şişelerle su içmek zorunda kaldı. İsotun tadının kokusunun ve renginin çok büyük önemli olduğunu belirten jüri üyeleri birinciyi belirlerken de hayli zorlandı. Yaptığı isotla Hülya Kaplan birinci olurken, ikinciliği Betül Karahan aldı. Üçüncü ise Murat Uyar oldu.
Yaptıkları çiğ köftenin lezzetini yarıştıran 4 yarışmacı arasından ise Aziz Mesçi, yaptığı çiğ köfteyle birinci oldu. Yarışmada ikinciliği Murat Bahçıvan üçüncülüğü ise Mehmet Yeşil aldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede Şanlıurfalı sanatçı Kazım Çiriş bir konser verdi. Gece geç saatlere kadar devam eden konserde eğlenen Şanlıurfalılar, kurtuluşun coşkusunu yaşadı.
ŞANLIURFA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 22:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?