5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Kadınlar Günü

Şanlıurfa'daki Barış Platformu üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile düzenlenen basın açıklamasının kalabalık olması için eşleri ve çocuklarını da getirilmesi dikkat çekti.

Şanlıurfa Barış Platformu kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile PTT önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına açıklama yapan Zeliha Açıkyıldız, yüreği yanan kadınların Türk ya da Kürt olmasının önemli olmadığını belirtti.

Açıkyıldız, "Biz kadınların sessiz çığlığına kulak verin. Anayız, bıraksalar birbirimizin oğullarını, kızlarını ölmekten ve öldürmekten kurtarabiliriz. Bu ülkenin geleceğini öfkeye, nefrete, korkulara terk etmek istemiyoruz. Ölerek ve öldürerek kuracağımız geleceğin getirilerini istemiyoruz. Barış için bir yol bulmaya mecbur olduğumuzu haykırmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra alkış ve zılgıtlar çeken kalabalık, PTT önünde gelerek içinde beyaz tülbent bulunan ve bayanların sorunlarını anlatan mektupları posta görevlisine teslim etti. PTT önünde toplanan kalabalığın çok az bir kısmının kadın olduğu, geri kalan kalabalığın da erkekler ve çocuklar olduğu dikkat çekti.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kalabalık, zılgıt çekerek PTT binasından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 16:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?