7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da köyler boşaltılıyor

Şanlıurfa'da, sel tehlikesi nedeniyle merkeze bağlı 3 köy tamamen boşaltıldı. Boşaltılan Yarımsu, Kaynaklı ve Mutluca köylerinin halkı Çamlıdere Köyü'nde bekletiliyor. Şanlıurfa'da sel tehlikesine karşı boşaltılan köy sayısı 5'e yükseldi. 

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa ilçeleri ve köylerinde 3 gündür belirli aralıklarla devam eden yağmur, sel felaketine dönüştü. 4 kişinin öldüğü 2 kişinin de kayıp olduğu sel felekati, bugün de merkeze bağlı 5 köyü vurdu. Şanlıurfa'da sel tehlikesi nedeniyle Aktaş ve Akçalı köylerinden sonra Yarımsu, Kaynaklı ve Mutluca köyleri de jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı. Sel suları Uluslararası E-90 Karayolu'na kadar ulaştı ve karayolu yaklaşık 3 saat önce kapatıldı. Uluslararası karayolu, sel sularının sürüklediği samanlar ile doldu. Irak ve Gaziantep istikametinden gelen araçlar da, Siverek yönüne gönderiliyor. 

Etkili yağış nedeniyle merkeze bağlı Aktaş ile Akçalı köylerinden sonra da bugün akşam saatlerinde Yarımsu, Kaynaklı ve Mutluca köylerinde su baskınları yaşanması üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Arazi yapısı nedeniyle 5 köy sular altında kaldı. Jandarma ekipleri, Mardin yönüne gidecek olan araçlara ikazlarda bulundu. Şanlıurfa'nın Yarımsu, Kaynaklı ve Mutluca Köyü halkı canlarını zor kurtardıklarını belirterek, "Köylerimiz ve arazilerimiz sular altında kaldı. Fırat Nehri'nin sularını Harran Ovası'na taşıyan sulama kanalları taştı. Köye gidemiyoruz. Geceyi Çamlıdere Köyü'nde geçireceğiz" dedi. 

Bu arada, yağmur sularının uluslararası karayoluna taşması üzerine bölgeye trafik ekipleri, Özel Harekat timleri ve jandarma ekipleri gönderildi. Greyderlerle yol açma çalışmaları sürdürülüyor. Yüzlerce vatandaş sokakta kalırken, kriz masası, Çamlıdere Köyü'nde bulunan Çamlıdere İlköğretim Okulu'nun spor salonunu vatandaşlara açtı. Cami minaresinden anonslar yapılarak vatandaşların spor salonuna girmeleri istendi. Vatandaşlar, geceyi spor salonu ve camilerde geçirecek. Sel felekati yüzünden Şanlıurfa'da binlerce dönüm arazi de sular altında kaldı.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 01:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?