8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da kurbanlık manzaraları

Şanlıurfa'da, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık koyun alanlar satıcılar ile kıyasıya pazarlık yapıyor. 

Köylerinden gelerek Şanlıurfa'da alış veriş yapan birçok köylü, aldıkları kurbanlıkları motosikletle evlerine götürüyor. 

Köylüler, Şanlıurfa'da daha ucuz olduğu için sepetli motosikleti tercih ettiklerini belirtiyor. Hayvan pazarına bindikleri atla gelen köylüler ise ilginç görüntü oluşturuyor. 

Şanlıurfa Belediyesi hayvan pazarında kurbanlık satışlarında kıyasıya pazarlıklar yapılıyor. Fiyatların düşük olduğundan yakınan bir hayvan sahibi, "Van'dan buraya kurbanlık koç getirdim. Ama iş yok. Hiç kimse almıyor. Fiyatlar hayvanın büyüklük ve küçüklüğüne göre değişiyor" dedi. 

Kurban satışlarına çocuklar da katılıyor. Babaları pazarlık yaparken küçük çocuklar da kurbanlık koçların önünde bekliyor, bazen onlar da sıcak satışa ortak oluyor. 

Hem okula gittiğini hem de babasına yardım ettiğini belirten bir çocuk "Koyunlar ve koçların fiyatı cinsine göre değişiyor. 250 YTL'ye kadar koyun var. Ben hem okula gidiyorum hem de burada babama yardım ediyorum. Günde 30 ile 50 arasında koyun satıyoruz" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 10:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İDRİS TOPRAK IP: 88.255.6.xxx Tarih : 4.01.2007 14:50:02
her şeyleriyle doğal memelekete yakışan bu...........