5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da kurtuluş coşkusu

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtarılışının 88. yıldönümü, 11 Nisan Stadyumu'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtarılışının 88. yıldönümü kutlamaları sabah saatlerinde valilik önünde düzenlenen törenle başladı.

Törenden sonra, protokol ve vatandaşlar kutlamaların yapılacağı 11 Nisan Stadı'na gitti. Kutlamalara Vali Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Ermen, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, CHP Şanlıurfa milletvekilleri, askeri erkan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. 5 bin kişi kapasiteli 11 Nisan Stadı tamamen doldu. Vali Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren ile Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın halkın bayramını kutlamasıyla başlayan kutlamalar, coşkulu gösterilere sahne oldu.

Tören konuşmalarının ardından yapılan temsili kurtuluş gösterisini 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı askerleri sahneledi. Fransız ve Türk milis kuvvetlerini canlandıran askerler, eğitim mermileri ve sis bombaları kullandı. Bu sırada kendini tutamayan gaziler temsili gösterilerin içine girdi. Temsili gösteri, gazilerin de katılımıyla gerçek savaş meydanını aratmadı.

Törene katılan öğrenciler, gazilerin ellerini öpebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Gaziler ise gururla öğrencilere savaş anılarını anlattı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam eden kutlamalar boyunca, 2. Ordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından Şanlıurfa yöresine özgü türküler seslendirildi. Daha sonra Malatya Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi.

Kutlama, tören geçişlerinin ardından ünlü sanatçı Ferhat Göçer'in verdiği konserle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 18:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?