2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da kurtuluş coşkusu

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtarılışının 84. yıldönümünü törenlerle kutlanılıyor.
Bugün sabah 08.30'da Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törenler 11 Nisan Stadyumu'nda devam edecek. Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtarılışının 84. yıldönümü sebebiyle Vali Şükrü Kocatepe bir mesaj yayınladı.
84 yıl önce Urfa'ya şan kazandıran kutsal dayanışmadan bugünde ibret alınması gerektiğini belirten Vali Kocatepe, "Urfamıza 'Şan' kazandıran bu kutsal dayanışmayı, günümüzde de hala ibret alacağımız ve gururla andığımız bir yıldönümü olarak hatırlamalıyız. Genç ve dinamik nüfusu ile hızla kalkınan, komşuları ile demokraside, sanayide, ekonomide, kültürde, yaşam tarzında kıyaslanmayacak kadar gelişmişlik farkı olan, Yüce Önder Atatürk'ün eseri Türkiye Cumhuriyeti, bölgesinin örnek ve önder bir devletidir" dedi.
Birlik ve beraberlik içinde güçlü bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin dostları için önemli bir güven unsuru olduğunu belirten vali Kocatepe, "Ancak bunu çekemeyen, bizi birbirimize düşürüp içten zayıf düşürmek isteyenlerin geçmişteki gibi halen varolduklarını ve gelecekte de varolacağını biliyoruz. Bu nedenle Peygamberlere mekan olmuş, köklü ve onurlu bir geçmişe sahip olan Şanlıurfamızı, bölgesinin ve ülkemizin en temiz, kalkınmış, çağdaş yaşam düzeyini yakalamış, birbirine kardeşçe kenetlenmiş insanlarımızın yaşadığı örnek bir şehir yapmak için el ele çalışmamız gerektiğini unutmamalıyız" diye konuştu.
Kocatepe konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hemşehrimiz çevresini koruyarak-temiz tutarak, sanayicimiz daha çok fabrika kurarak, çiftçimiz en çok üretim yaparak, öğretmenimiz öğrencisine en çok bilgi verme çabasıyla, esnafımız güler yüzlü gayreti ile, memur doğru, adil, dakik çalışmasıyla bu amacı kısa zamanda gerçekleştirmemize katkıda bulunabilir. Bu ideal gerçekleşirse, bizi esir almak isteyenlerden canlarını vererek kurtaran atalarımıza olan borcumuzu ödediğimiz gibi torunlarımıza da hak ettikleri mutlu geleceği bırakabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfalı hemşehrilerimizin şeref gününü kutluyor, birlik ve beraberlik içinde sağlık, mutluluk ve esenlikler dileğiyle sevgiler, saygılar sunuyorum."
ŞANLIURFA - İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 20:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?