7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da maaş izdihamı yaşandı

Şanlıurfa'da, sabah saat 05.00'te 3 aylık yaşlılık maaşlarını alabilmek için sıraya giren yaşlılar izdihama neden oldu. 

Şanlıurfa Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi'nden 3 aylık yaşlılık maaşları olan 225 YTL'yi alabilmek için sabah saat 05.00'te sıraya giren yaklaşık 2 bin kişi zor anlar yaşadı. Kuyrukta bekleyen bazı kadın ve erkekler fenalık geçirdi. Parkinson hastası olan Mehmet Demir, maaş alabilmek için sondasıyla komşusunun kucağında bankaya geldi. Kucağındaki yaşlı adamla bankaya girmekte zorlanan vatandaş gözyaşlarını tutamayarak, kucağındaki parkinson hastası Mehmet Demir'i yere bırakmak zorunda kaldı. Mehmet Demir, evraklarındaki eksikliklerinden dolayı maaşını alamadan komşusunun kucağında dışarı çıktı. 

Bu arada, maaşını almaya gelen bir yaşlı kadınsa, kalabalık arasında yere yığılınca nefes almakta zorluk çekti. Yaşlı kadının imdadına kocası yetişti. Ayaklar altında kalan yaşlı kadın büyük güçlükle kalabalık arasından çıkarıldı. 3 ayda bir dağıtılan emeklilik ve yaşlılık maaşını almaya gelen vatandaşlar, saatlerce sırada bekleyince bitkin düştü. Birçok kişi 40 derece sıcağa dayanamayarak, yerde oturmak zorunda kaldı, kimileri de bayıldı. Metrelerce uzayan kuyrukta sinir krizleri geçiren yaşlılar, birbirlerine saldırdı. Zor durumda kalan yaşlıların yardımına polisler ve görevliler yetişti. 

Şanlıurfa'da 11 bin kişinin yaşlılık maaşı alacağını söyleyen yetkililer, bir günde 2 bin kişinin bir anda banka önüne gelmesiyle zor anlar yaşadıklarını söyledi. Yetkililer, maaş dağıtımının birkaç gün daha süreceğini ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 12:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?