5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da milli maç heyecanı

TFF 2. Lig 5 Grup'ta mücadele eden Şanlıurfaspor'un Kulüp Başkanı Habip Arslan, Şanlıurfa'da bir milli maç oynanmasını Kulüpler Birliği'nde talep ettiklerini ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener'den söz aldıklarını söyledi.

1992 yılında 52 bin 500 YTL bedelle ihalesi yapılarak dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan ve inşaatına başlanan 30 bin kişilik Şanlıurfa Şehir Stadı'nın tamamlanmasında son aşamaya gelindi. 28 giriş ve 28 çıkış olmak üzere toplam 56 kapısı, 56 gişesi ve 4 soyunma odası bulunan 30 Bin Kişilik Şehir Stadyumu'nda çalışmalar son noktaya geldi. Son eksiklikleri giderilen 30 bin kişilik stadyumun, A Milli Futbol Takımı'nın yapacağı bir maçla açılması planlanıyor.

Kulüp Tesisleri'nde İHA'ya konuşan Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Habip Arslan, Şanlıurfa'daki 30 bin kişilik stadyumda A Milli Futbol Takımı'nın maç oynaması için müracaatta bulunduklarını belirterek, "Şanlıurfa'da A Milli Takım'ın maç yapmasını Kulüpler Birliği'nde dile getirdik. 30 bin kişilik stadyumda, birkaç eksikliğin kaldığını ve bunun da bitirilmesi gerektiğini söyledik. Orada TFF Başkanı Mahmur Özgener'den de bunun sözünü aldık. Daha sonra Mahmut bey bana döndü ve bakan beyle görüştüğünü, bakan beyin de tamam dediğini söyledi" dedi.

Önümüzdeki aylar içerisinde Şanlıurfa'da bir milli maçın oynanacağının müjdesini veren Arslan, "Tahminen önümüzdeki aylarda burada bir milli maç oynanacak ve stadımızın açılışı yapılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 10:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?