5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Nevruz kutlamaları

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen PKK'nın gösterisine dönüşen Nevruz kutlamaları, olaysız devam ediyor.

DTP ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları, terör örgütü PKK'nın gösterisine dönüştü. Sabah erken saatlerde kurulan arama noktalarından geçerek alana gelen kalabalık grup, terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını ve PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşıdı.

Şanlıurfa'daki Nevruz kutlamasında, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan, erkek kardeşi Mehmet Öcalan, ilçe Belediye başkanları katıldı. Tertip Komitesi tarafından belirlenen slogan ve dövizlerin taşınmaması konusunda sürekli anonslar yapıldı. Anonslara aldırış etmeyen kalabalık grup, slogan atmayı sürdürdü. Nevruz kutlamalarında yaklaşık bin polis ile 500 asker görev aldı.

Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan'ın miting alanına gelişi sırasında adeta etten duvar örüldü. Mitinge katılanlardan bir grup Fatma Öcalan'ın elini öpmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Yaşanan izdiham nedeniyle Fatma Öcalan standın üzerine çıkarıldı ve kalabalık grubu zafer işareti ile selamladı.

Şanlıurfa'da Nevruz Kutlamaları olaysız bir şekilde devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 15:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?