5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da öğretmenler günü

Şanlıurfa'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılan öğretmenler, öğrencilerin okuduğu şiirleri dinlerken duygu dolu anlar yaşadı.

DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile eşi Ayla Yavaşcan, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, kamu kurum ve kuruluş amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğretmen adayları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından programda okunan şiirler, öğretmen ve öğretmen adaylarına duygulu anlar yaşattı.

Bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, "Öğretmenlerin gönülleri birbirine bağlayıp eğitime yeteneğine sahip, birer sevgi mimarı olduklarını, kömür gibi ruhlardan saf elmas üretecek kadar sanatkar olduklarını biliyorum. Öğretmen, bazen ruhlarımızı kirden arındıran bir ırmak, bazen en hoyrat gönülleri teskin etme gücüne sahip yağmurdur. Göklerin birbirine karıştığı, gerçeklerin ters-düz edildiği zamanlarda ise, doğru olanı gösteren bir kandil gibi etrafını aydınlatır. Öğretmenlerin dizi dibinde çömelip, onlardan evrensel dersler alan uluslar, her zaman yükselme istihkakına sahiptirler" dedi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, öğretmenlere seslenerek, "Bugün, emekli, emektar öğretmenlerimizi, saygı, sevgi minnetle andığımız gündür. Bugün, gönüllerde kopan sevginin çiçeklendiği, çiçeklerle karşılandığımız gündür. Bugün, mesleğimizin yüceliğini, inceliğini, bu millet için hayatiyetini konuştuğumuz gündür. Bizim yasamız öğretmenliği özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlıyor. Öğretmenlik sıradan bir işin adı değildir. Hammaddesi insan olan yegane meslektir. Aynı zamanda tüm mesleklerin menşeidir. Resmi taraflarından çok hususi tarafları olan seviye ve seciye mesleğidir. Bu yüzden insanlık tarihiyle yaşıttır. Bu yüzden hep rağbet görmüş, insanlık ideallerin merkezinde yer almıştır. Onlar için yapılan tüm değerlendirmeler saygınlık abidesi noktasındadır. Kimileri peygamberlik sanatı diye tavsif ederken, kimileri alimin ölümünü alemin ölümüne benzetmişlerdir" diye konuştu.

Günümüz çağında inanılması güç gelişme ve değişmelerin yaşandığını söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

"İçinde bulunduğumuz çağda inanılması güç gelişmeler, değişmeler yaşanmaktadır. Adeta saniyeler, saliseler yarışı yaşanmakta, nefes alıp verdiğimiz her anda bile binlerce bilgi hayatımıza girmekte, binlerce bilgi hayatımızdan çıkmaktadır. Bu sebeple ülkenin geleceği, eğitim kurumlarının işlevlerini tam olarak yerine getirip getirmemelerine bağladır. Bu denli hayati bir yarışta en stratejik görev sizlerin uhdesindedir. Biliyoruz ki sizlerin gayretleri, fedakarlıkları bu ülkenin geleceği demektir. Eğitimde yeni gelişmelerin, yeni yaklaşımların teknolojilerin, değişen öğretim programlarının dikkatinde olarak çalışmalarımıza hız vermek durumundayız. Yarın çok geç olabilir. Biz bugün daha çok çalışmak zorundayız. Bugün benliğimizle severek, isteyerek, gücümüzün farkında olarak, yapacağımız çalışmalar nelere muktedir olduğumuzu ortaya koyacaktır. Yeter ki mesleki heyecanımızı, ruhumuzu işimize katalım. Sosyal, ekonomik, mesleki sorunlarımız olabilir. Hatta zaman zaman bunların ağırlığı bizleri bunaltabilir. Ama hiçbir mazeret bizi bu ülkenin geleceğini inşadan alıkoymamalıdır. Çünkü bu ülkenin birlik ve beraberliğinin mayası sizlersiniz. Sizlerle; vatan sevgisi, bayrak sevgisi, insanlık sevgisi hayat bulacak, hayatlar olacaktır."

Konuşmaların ardından Vali Yusuf Yavaşcan tarafından emekli öğretmenlere şeref belgesi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Daha sonra 150'ye yakın stajyer öğretmen yemin ederek, öğretmenliğe adım attı. Hep birlikte Öğretmen Marşı'nı okuyan öğretmenler, salondaki kalabalıktan büyük alkış aldı. Program daha sonra, çeşitli olaylarda öldürülen ve şehit olan öğretmenlerin fotoğraflarının sinevizyonda gösterilmesiyle devam etti. Ardından sahneye çıkan lise öğrencileri şiirler okudu.

Müzik eşliğinde okunan şiirler, öğretmenleri ve Vali eşi Ayla Yavaşcan'ı duygulandırdı. Tüm salon duygulu anlar yaşarken, şiirlerden etkilenen bazı öğretmenler gözyaşlarını tutamadı. Öğretmenlerini duygulandıran öğrenciler, şiir dinletisinin ardından büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?