7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da okul temel atma töreni

Şanlıurfa'nın Karaali köyüne yaptırılacak olan 12 derslik ve 4 adet lojmanın temeli törenle atıldı. Vali Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa'da acilen 500 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Şanlıurfalı Eczacı Bekir Sıtkı Açanal'ın Karaali köyüne bağışladığı 5 dönümlük arsaya yaptırılacak okul ve lojmanların temeli törenle atıldı. Törende konuşan Vali Yavaşcan, "Herkes eğitim için elini taşın altına atsın. Çünkü acilen 500 dersliğe ihtiyacımız var" diyerek hayırseverlere çağrıda bulundu. Bugün hayırlı bir iş için bu sıcakta toplandıklarını söyleyen Vali Yavaşcan, "Güzel bir okulun temelini atacağız. Karaali köyü kaplıcasıyla meşhur bir yerleşim yeridir. Ancak burada okul yetersiz olduğu için 30 yakın kız öğrenci okula gidemiyordu. Yeni yapılacak olan 12 derslik ve 4 lojmanlı okul tamamlandığı takdirde çevre köylerin öğrencileri dahil yaklaşık 450 öğrenci burada eğitim-öğretim görecek" dedi. Her yeni eğitim-öğretim yılında yaklaşık 35 bin yeni kayıt yapıldığını sözlerine ekleyen Vali Yavaşcan, "İlde acilen 500 dersliğe ihtiyaç vardır. İlk etapta sınıfların ortalamasını 60'a kadar indirmemiz lazım. Bunun için sadece devletten yardım beklemek yanlıştır. Durumu iyi olan hayırsever vatandaşlar ve kurumlar okul yapımına, onarımına destek vermeli" diye konuştu. 

Öte yandan, köylerinde okul yapılmasını büyük sevinçle karşılayan Karaali köylüleri, "Artık kız çocuklarımızı rahatlıkla okula göndeririz. Daha önce başka köylerdeki okullara kızlarımızı göndermiyorduk. Çünkü bu okullar hem uzak hem de kızlarımızın başka köye gitmesi ayıp. Şimdi Eczacı Açanal'ın arazi vermesiyle devletimiz buraya büyük bir okul yapacak. Bundan böyle kız çocuklarımızı okula göndereceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 14:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?