5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Ramazan denetimleri

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Belde Belediyesi, Ramazan ayında halkın sağlığını tehlikeye düşürecek olan esnafa ağır yaptırımlar uygulayacak.

Ramazan ayının başlaması nedeni ile her yıl esnaf toplantıları yapan Karaköprü Belediyesi, bu gün gıda sektöründe çalışan esnaf temsilcileri ile bir araya gelerek Ramazan ayı için alınması gereken önlemler ve sorunları konuştular. Karaköprü Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Güzel, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güneş, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Fırıncılar Odası Başkanı Fevzi Şiş, Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Koçak ile Karaköprüde faaliyet gösteren fırın, market ve bakkal ve emlakçılar katıldı.

Ramazan ayında Karaköprü esnafının vatandaşa karşı daha duyarlı olmalarını beklediklerini belirten Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, "Ramazan ayında fırsatçılık yapan, halkı kandırmaya çalışan, halkın sağlığını tehlikeye düşüren ve kaliteli ürün satmayan esnafın gözünün yaşına bakmayacağım. Zabıtalarımızın denetimleri daha da artacaktır. Esnaftan vatandaşa örnek olmalarını bekliyorum" dedi.

Bir çok bakkal ve fırıncı esnafının mesleklerinin dışında emlakcılık sektörü ile uğraştıklarını belirlediklerini ifade eden Başkan Güzel, "Herkes gerçek mesleğini yapmalı. Biz esnafa çok önem veriyoruz ama esnafta gerçek işi ile uğraşmalı. Emlakçı bir kişi, ekmek, sigara satmamalı" diye konuştu.

Toplantıda esnaf temsilcileri de birer konuşma yaptılar. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, "Karaköprü Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayı öncesi düzenlediği bu tip toplantılarla bizleri bir araya getiriyor, sorunlarımızı dinliyor. Kendilerinin düşünceleri ve beklentilerini alıyoruz. Çok faydalı geçiyor. Esnafımızın Ramazan ayında daha da duyarlı olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 13:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?