5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da rekor ceza istemi

Şanlıurfa'da, tarla sulama yüzünden çıkan kavgada akrabalarının evini basarak 1 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaraladığı öne sürülen 4 kişi için toplam 251 yıl hapis cezası istendi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Bakırtaş köyünde 26 Haziran 2007 tarihinde meydana gelen olayda; aynı aşirete mensup akraba olan ve Şuayip Sulama Birliği'nde su bekçiliği yapan Halil D. ile Ahmet Ç., iddiaya göre su meselesi yüzünden kavga etti.

Köy muhtarı Hasan D.'nin araya girmesi üzerine barışan Halil D. ile Ahmet Ç., bir gün sonra tekrar kavga etti. İkinci kez çıkan kavgada oğlunun tartaklanmasına öfkelenen Salih Ç., oğlu Ahmet Ç. kardeşi Feyzettin Ç. ve amcasının oğlu Hüseyin Ç. ile birlikte tabanca ve pompalı tüfekle D. ailesinin evini basarak kurşun yağdırdı. Açılan ateş sonucu Mehmet D. ile kavgalı tarafları sakinleştirmek amacıyla evde bulunan köy muhtarı Hasan D. ile Şaban D. yaralandı. Şanlıurfa'ya getirilen yaralılardan durumu ağır olan Mehmet D., özel bir hastanede ameliyat edildikten sonra önce Gaziantep'e, ardından da Adana'ya sevk edildi. Mehmet D. götürüldüğü Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Balcalı Hastanesi'nde hayatını kaybederken, Şaban D. ise pompalı tüfekten isabet eden saçmalar ile bir gözünü kaybetti.

Olayın ardından tutuklanan Salih Ç., oğlu Ahmet Ç., kardeşi Feyzettin Ç. ve amcasının oğlu Hüseyin Ç. hakkında aynı dava kapsamında 5 ayrı suçtan dava açıldı.

Cumhuriyet savcısı Erhan Sağlam tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler için ceza üstüne ceza istendi. "Kasten adam öldürmek ve öldürme suçuna yardım etmek, silahla kasten yaralama, silahla kasten yaralamaya teşebbüs, silahla kasten yaralama ve silahla kasten yaralamaya teşebbüs suçuna iştirak etmek, kasten yaralama ve 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet" suçlarından Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 4 kişiden Mehmet D.'yi öldürdüğü öne sürülen Salih Ç. için 71 yıl , oğlu Ahmet Ç., kardeşi Feyzettin Ç. ile amcasının oğlu Hüseyin Ç. için ise 60'ar yıl hapis cezası istendi.

Akrabalarının evini basıp tabanca ve pompalı tüfekle ateş açarak 1 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaraladıkları gerekçesiyle 4 kişi hakkında toplam 251 yıl hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu olarak yargılanan 4 kişi hazır bulundu. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden Ahmet Ç. ile Hüseyin Ç., tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada söz alan davacı Mehmet D.'nin yakınları Hasan D. ile Şaban D.'nin avukatı Sıtkı Barut, suçun vasfı ve mahiyeti, delil durumu göz önünde bulundurularak şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme, davacı avukatı Sıtkı Barut'un talebi doğrultusunda 4 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 15:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?