7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da sağanak yağış

Şanlıurfa'da dünden bu yana etkili olan, il genelinde su baskınlarına neden olan yağış, özellikle Ceylanpınar ilçesinde hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, il genelinde dün başlayan ve gece saatlerinde de devam eden sağanak yağış, Ceylanpınar ilçesinde öğleden sonra etkisini artırdı. 

İlçede bir çok ev ve iş yerini su basarken, bazı tek katlı evlerin duvarlarının da yıkıldığı bildirildi. 

Bir süreden beri ilçe geneline, su ve elektrik verilemezken, trafodaki sorunun giderilmesiyle ilçeye elektrik verilmeye başlandı.
İnternet bağlantılarının da kesik olduğu ilçede, ayrıca cadde ve sokaklardaki su birikintileri nedeniyle bazı semtlere ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. 

Bu arada, sınır ötesi bayramlaşma kapsamında ilçeye gelen Suriyelilerin, dönüşleri sürerken, Ceylanpınar ve Suriye'de de devam eden yağış nedeniyle, gün boyunca işlemlerde aksamalar meydana geldi.

-''DURUM KONTROL ALTINDA...''-

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde etkili olan yağışın ardından ilçede akşam saatlerinde meydana gelen elektrik kesintisi ve ardından yaşanan sıkıntıların giderilmeye çalışıldığını söyledi. 

İlçede bir kişinin kayıp olduğu yönünde bilgiler aldıklarını, ancak bunun hala teyit edilemediğini belirten Yavaşcan, her türlü sorunun giderilmesi için bölgeye takviye ekipler gönderdiklerini kaydetti. 

Bu çerçevede sivil savunma ekipleri, iş makineleri ve polis panzerlerini ilçeye sevk ettiklerini aktran Yavaşcan, ''Durum kontrolümüz altında. İlçede etkili yağıştan dolayı su birikintileri var. Şimdiye kadar sadece bir kişinin kaybolduğu yönünde bilgi geldi. Bunu araştırıyoruz, ancak henüz teyit edilemedi. İnşallah böyle bir durum olmaz'' dedi.
aa
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 20:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?