5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da sağlık seferberliği

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe kaymakamlarına, "Sağlık seferberliği" ile ilgili olarak brifing verildi. 

Sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir başkanlığında El Ruha Oteli'nde yapılan toplantıya tüm ilçelerin kaymakam ve sağlık grup başkanları katıldı. 

Şanlıurfa'da Sağlık Seferberliği'nin 22 Ocak 2007 tarihinde başlatıldığını belirten yetkililer, ilk etabın 17 Mart 2007 tarihine kadar süreceğini söyledi. İlk iki ay sistemin oturmasını müteakiben saha çalışmaları sürekliğin devam edeceği belirtildi. İl Sağlık Müdürü Dr. H. Nevzat Yetkin, saha çalışmalarında alınacak önlemleri şöyle sıraladı: 

"Şanlıurfa'daki tüm evler, köyler dahil sağlık ocağı personeli tarafından ziyaret edilecek. Ev halkı sayımı yapılacak. Gebe, bebek ve çocukların eksik aşıları tamamlanacak. Bebeklerden ayrıca topuk kanı alınarak iki önemli hastalığın erken teşhisi yoluna gidilecek. Gebe ve bebeklerden sağlık problemi tespit edilenler hekime yönlendirilecek. Bu çalışmanın bir ilk olduğunu, hedefin sağlam bir kayıt sistemi, en az yüzde 90 aşılama oranı ile halkımızın bu çalışmaya destek vermesini bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 16:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?