2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da tehizlik seferberliği başladı...

Şanlıurfa Belediyesi, temizlik kampanyası başlattı. "Şanlıurfa Temizleniyor" sloganıyla yola çıkan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, temizlik işçileriyle birlikte yürüyerek kampanyaya start verdi.

Temizlik kampanyasıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yeni dönemde Şanlıurfa'yı iki ayrı bölge haline getirerek temizlik işlerini özelleştirdiklerini belirterek, ihaleyi alan firmanın 19 aracı ve 285 işçisiyle temizlik çalışmalarını yürüteceğini kaydetti.

285 işçi ve 19 aracın maliyetinin belediyede çalışan 100 işçinin maliyetine eş olduğunu belirten Fakıbaba, "Firmadan sağladığımız 285 işçi ve 19 aracın masrafları firma tarafından karşılanacak. Ayrıca belediyemizde bulunan 7 aracın bakım, onarım ve benzin masraflarını da firma karşılayacak. Artık belediye olarak yeni araç alımı yapmayacağız. İşlerimizi böyle uygun fiyatlarla araç kiralayarak gerçekleştireceğiz. Tüm dünyada ve Türkiye'de çalışmalar böyle yürüyor, bundan böyle biz de bu şekilde çalışacağız." dedi.


Şanlıurfa'da yılların çevre kirliliğinin ve hayvan artıkları bulunduğunu belirten Fakıbaba, çevre kirliliğini 1 ay içerisinde temizleyerek şehri pırıl pırıl bir hale getireceklerini kaydetti. Göreve geldikten sonra vatandaşlardan 3 aylık bir süre talep ettiklerini hatırlatan Fakıbaba, "Bu süre daha dolmadan sinekle mücadele ve daha bir çok konuda önemli adımlar attık. Şimdi temizliği başlatıyoruz, 2004 sonuna kadar da çukur yollarımızı yamayacağız. Şu an Bahçelievler Semti'nde asfalt çalışması yapılıyor, buradan sonra Yenişehir semtindeki yolların yamalanmasını sağlayacağız." diye konuştu.


 

iha-s.urfa
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 13:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TANINMAYAN TANINMAYAN IP: 212.175.52.xxx Tarih : 22.07.2004 11:35:17
Sevgili Urfalılar Senelerce şehrinizde yaşadım. Hızla zenginleşen ama iktisaden bu hızla büyümeyen bir şehirsiniz. Bakınız sizin şehrinizde ne olmaz? 1. Apartmanlarınızın merdivenlerinden kirlilikten akrobasi yapılarak geçilmez, 2. Yollarınızda izmarit atmak için çöp kutusu bulunmaz, 3. Şehrinizde haşere bulunmaz, 4. Şehrinizin tüm yolları Şanzelize gibidir, 5. Çeşme suları şişelenmiş sudan farksızdır, 6. Kaçak elektrik hiçmi hiç kullanılmaz, isterseniz daha devam edeyim. Evvela sizlerin birbirinize olan saygınız zenginleşecek. İŞTE BU KADAR