5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da turizm eğitimleri

Şanlıurfa'daki turizm sektörünün kalifiye personel ihtiyacını karşılamak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen kurs programının ön görüşmeleri yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Demir başkanlığında yapılan toplantıya kat hizmetleri, yönetici eğitimi ve sosyal davranışlar konularında kurs verecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı personellerinden Figen Kunt, Dönüş Koçak, ve Şanlıurfa'da bulunan Bakanlık belgeli tesis yöneticileri katıldı. Toplantıda yapılan ön değerlendirmenin ardından kursların verileceği saatler belirlendi. Kursların tamamı 10 Mart'ta başlayacak ve 28 Mart 2008'da sona erecek. Turizm işletmeciliği dallarında verilen kurslara Şanlıurfa'daki konaklama tesisleri yoğun ilgi gösterdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, "Turizm konaklama tesislerinde çalışan gençlerimiz için turizm eğitimi elbette ki hayati önem taşımaktadır. Bu eğitime katılanlara Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bu şekilde ikinci defa turizm eğitim programı gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 13:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?