5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yıkım gerginliği

Şanlıurfa'da, Evren Sanayi Sitesi'ne taşınmak istemeyen yaklaşık 25 iş yeri sahibi ile yıkım ekibi arasında gerginlik yaşandı.

Şanlıurfa Belediyesi'nce kent merkezinde bulunan sanayi sitesi esnafının 16 Şubat 2008 Cumartesi günü gösterilen yerlere taşınacağının bildirilmesine rağmen yaklaşık 25 iş yeri sahibi kent merkezinden ayrılmadı.

Zabıta ekipleri, çevik kuvvet polisi eşliğinde sanayi sitesine giden yolları iş makineleri ile kapatmak isteyince sanayi sitesi içerisinde bulunan esnaf grubu duruma tepki gösterdi. Yeni Evren Sanayi Sitesi'ne taşınmak istemeyen grup, olayı alkışlarla protesto etti. Bu arada bir kişi, kendini sanayi sitesine giden yolları kazıyarak kapatmak isteyen iş makinesinin önüne attı.

Çevik kuvvet polisi şahsı olay yerinden uzaklaştırırken, iş makinesinin önünde oturarak eylem yapmak isteyen grup da polisin müdahalesiyle dağıldı.
Bu arada yolların kapatılmasını engellemek isteyen esnaf, başka bir sokağa doğru koşunca polis ile aralarında kısa süreli koşuşturmaca yaşandı. Zabıta ekiplerine ve yıkım aracına ulaşamayan grup, kendilerini görüntülemeye çalışan gazetecilere saldırdı. Bir süre gazeteciler ile esnaf arasında gergin dakikalar yaşandı. Polis araya girerek olayın büyümesini önledi. Daha sonra yıkım ekibi, çevik kuvvet polisi eşliğinde sanayi sitesine yolları kazıyarak trafiğe kapattı.

Öte yandan, Şanlıurfa Sanayi Sitesi'nde bir süre önce yapılan Şafak operasyonu ile mühürlenen 434 iş yerinin sahipleri Şanlıurfa Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçmiş ve olaylar çıkmıştı. Polis grubu dağıtmak için biber gazı kullanınca ortalık savaş alanına dönmüştü.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 17:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?