8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Zara rüzgarı esti

Cumhuriyet'in kuruluşunun 83. yıldönümü dolayısıyla Şanlıurfa'da konser veren Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin başarılı yorumcusu Zara, Şanlıurfa'da bir konser verdi. 

Cumhuriyet bayramı nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen konserde sahneye 15 kişilik orkestrasıyla çıkan Zara, saz ekibi ve başarılı performansıyla dinleyicilere keyifli saatler yaşattı. Daha önce 11 Nisan Stadyumu'nda gerçekleştirilmesine karar verilen konser, yağış nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonu'na alındı. Zara, yaklaşık 2.5 saat süren konserde, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin seçkin eserlerini seslendirdi. Ücretsiz olan konsere birçok vatandaş salonun dolu olması nedeniyle giremedi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Eğitim Bölümü mezunu olan sanatçı, konserinde 30'a yakın eser seslendirdi. Büyük beğeni toplayan Zara, seyircilerin sıcak ilgisinden bir hayli hoşnuttu. 

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan eşi Ayla Yavaşcan ile 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren, ile çok sayıda resmi daire amirleriyle vatandaşın katıldığı konserde, birbirinden güzel parçalar seslendiren Zara, konserin finalinde bir sürpriz yaptı. Tribünde oturan bir seyircinin attığı poşiyi başına takan Zara, son albümü "Bülbül-i Şeyda"da yer verdiği, sözleri Yunus Emre'ye ait olan ve "Bülbül Kasidesi" olarak bilinen ilahiyi seslendirdi. 

Konser sonrasında Vali Yusuf Yavaşcan ile eşi Ayla Yavaşcan sanatçıyı tebrik edip çiçek verdi. Zara, Türkiyem parçasını seslendirerek seyircilere veda etti. Konserden sonra havai fişek gösterisinin ardından Cumhuriyet kutlaması sona erdi. 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 11:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selahattin İLHAN IP: 88.247.65.xxx Tarih : 31.10.2006 15:46:24
seni canı günülden kutluyorum Zara sen osmanlı torunusun kültürüne bayrağına gecmişine saygılı bir insansın senin yolun açık olsun seni anlatmakla bitiremem çok mükemel bir insansın