2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfalı, serinlemek için değişik yöntemler deniyor...

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Şanlıurfa’da sıcaklardan bunalan vatandaşları farklı yollara sevk ediyor. Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle buzhanelerdeki buz satışlarında iki kata yakın artış yaşanıyor. Şanlıurfa’nın tarihi mekanlarından Balıklıgöl ve çevresini ziyarete gelen vatandaşlar ise sıcaklardan kendilerini korumak için cami kenarından akan küçük kanallara ayaklarını sokarak ve gölge yerlerde oturarak serinlemeyi tercih ediyorlar.


Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne tedavi olmaya gelen hastaların yakınları, hava sıcaklıklarından dolayı hastane içerisinde duramadıklarından yakınarak, hastane bahçesinde gölge yerlerde oturmayı tercih ediyor. Bazı vatandaşlar, öğle saatlerinde yemeklerini hastane bahçesinde yapıp, orada yiyorlar.

Öte yandan Şanlıurfa’da bazı çocuklar havuzlara girerek serinlemeyi tercih ederken, bazıları ise tehlikeli olmasına rağmen Atatürk Barajı’ndan Harran Ovası’na giden sulama kanallarını seçiyor. Paraları olmadığı için sulama kanalında serinlediklerini belirten çocuklar, "Paramız yok ki havuza gidip orada yüzelim. Biz de sulama kanalında serinliyoruz." dediler.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 12:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?