5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'lı gaziler Kıbrıs'a gidiyor

1974 yılında Kıbrıs Barış harekatına katılan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki 7 gaziden 4'ü gezi için Kıbrıs'a gidiyor.

Kıbrıs Barış Harekatına katılan Akçakaleli 4 gazi, Kıbrıs’ı yeniden görmek için Kaymakamlığa müracaat ederek yardım istediler. Kıbrıs gazileri İsmail Menteş, Halil Bağış, Yasin Demir ve Hıdır Alkan’ın talebini olumlu karşılayan Kaymakam Muhammet Aktaş, konuyla ilgili gerekli izinleri aldı.

Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, "Geçtiğimiz günlerde gazilerimiz bizden, Kıbrıs barış harekatının yapıldığı yerleri tekrar gidip görmek, anılarını ve o heyecanı tekrar yaşamak istediklerini söylediler. Bizde talepleri doğrultusunda yardımcı olabilmek için Kıbrıs Barış Harekatı Komutanlığı'na bu talebimizi ilettik. Talep olumlu geldi. Gazilerimizin yol masraflarını ve azami giderlerini karşılamak üzere 4 gazimizi 4 günlüğüne Kıbrıs'a gönderiyoruz. Gazilerimiz bizim için çok değerlidir. Onlar bu ülke için canlarını feda etmek uğruna savaşa katılmış ve fedakarlık örneği göstermişlerdir. Onları kutluyorum. Şimdiden yolları açık olsun" diye konuştu.

Bu arada Akçakale gazileri adına açıklama yapan İsmail Menteş, "Bu talebimizin gerçekleşmesi için bize yardımcı olan ilçe kaymakamı Muhammet Aktaş'a ve Kıbrıs Barış Hareketi Komutanlığı'na teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle anılarımızı tazeleme fırsatı bulacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 15:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
i.halil yılan IP: 85.110.152.xxx Tarih : 2.11.2007 21:53:52

onalara herşeyin en iyisine layıktır onlar bu vatan için canlarını feda etmişlerdir bu neden ben ş.urfa valiliğine kısacası ve bu konuda yardım eden herkese tşk. ederim