3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfalı köylüler İnceleme heyetine saldırdı...

Şanlıurfa Valiliği tarafından hazırlanan Besi Organize Bölgesi Projesi için yer keşfi yapacak olan uzman heyet, Şanlıurfa’ya geldi. Valilikte yapılan toplantının ardından heyet, keşif için otobüsle BOB arazisi olarak belirlenen Çalışkan Köyü Güneşli mezrasına ait araziye gitti. Bölgede hayvanlarını otlatan köylüler, otobüsle gelen heyetin keşif çalışmasını bir süre izlediler.

Köylüler daha sonra "Siz bizim meramızı elimizden alıp besi bölgesi yapacaksınız. Bizim 5 bin hayvanımız var. Biz nere gideceğiz?" diye tepkilerini dile getirdiler. Kavgaya dönüşen olaylarda köylüler, Şanlıurfa Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi Başkanı Rızvan Rızvanoğlu ile yanındakilere saldırdı. Keşif için gelen uzmanların araya girmesi sonucu kavga yatıştırıldı. Heyet daha sonra, olayların büyümemesi için otobüse binerek ayrılmak istediler. Ancak tepkilerini sürdüren köylüler, otobüse binmek isteyen Rıvzan Rıznaoğlu’na vurmaya çalıştı. Heyetin köyden ayrılmasından sonra meralarına geri dönen köylüler, uygulamanın haksızlığından şikayetçi oldular.


Olayların ardından meraya gelen Çalışkan Köyü Muhtarı Cuma Kılıç, bugün sabah Şanlıurfa’ya gittiğini, Valilikte yapılması planlanan toplantıyı beklerken heyetin kendinden habersiz köye geldiğini ifade ederek, "Ben toplantıyı beklerken heyet keşif için köye gelmiş. Buradaki köylüler ve çobanlar arasında tatsızlık yaşanmış. Biz bu arazilerin besi organize bölgesi olmasına karşıyız. Bizim köyümüz ve bağlı Güneşli mezrasında 5 bin küçükbaş, 300 büyükbaş hayvan bulunuyor. Meramız elimizden alınırsa biz nasıl yapacağız" dedi.

iha-s.urfa
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 15:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?